ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εντός της ημέρας αναμένεται να εισαχθεί και να συζητηθεί η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για το «μπλόκο» στις εκλογές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές ώστε να μπει φρένο στις προθέσεις Κασιδιάρη και δηλώνουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση.

Η τροπολογία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η ουσία παραμένει ίδια και έχει αποτυπωθεί στην πρόσφατη ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση.

Tον έλεγχο και την ευθύνη της απόφασης για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα λάβει η Ολομέλεια του πρώτου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή που συγκροτείται από τον Πρόεδρο και ελέγχει τη νομιμότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Η λεγόμενη αντι-συστημική ψήφος και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικά προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης», υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης και συμπλήρωσε πως «αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης. Το θέμα με τον Κασιδιάρη, όμως έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις», είπε ο Μάκης Βορίδης και εξήγησε πως η κυβερνητική παρέμβαση έρχεται να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτό.

«Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι το ένα ζήτημα να συζητήσουμε τις σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις -και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό,- και είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ