ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Επί τάπητος νέα πρόσωπα και πρόγραμμα

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Επί τάπητος νέα πρόσωπα και πρόγραμμα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Νέα πρόσωπα και φρέσκο κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτά υπόσχονται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πως θα δοθούν στη δημοσιότητα ύστερα από την πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», στις 10.30. 

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν ούτε η πολυτέλεια, αλλά ούτε και λόγοι για εσωστρέφεια από τη στιγμή που σε ενάμιση μήνα πραγματοποιούνται βουλευτικές εκλογές κι έχει ήδη υπάρξει διατασική συμφωνία για τις υποψηφιότητες και το πρόγραμμα 50 ημερών που αναμένεται να γνωστοποιηθεί αύριο Κυριακή και το οποίο έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο επίκεντρό του θα βρίσκεται η άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, καθώς και το πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας σε συνδυασμό με τη νομοθέτηση του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Περιστέρι.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, αναβίωση της 13ης σύνταξης κι επιστροφή όλων των αναδρομικών στους συνταξιούχους, αφορολόγητο για όλους στις 10.000 ευρώ είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που στο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται ότι θα έχουν ψηφίσει μέσα στις πρώτες 50 ημέρες της διακυβέρνησής τους και τα οποία θέτουν κι ως «κόκκινες» γραμμές για τους πιθανούς κυβερνητικούς τους εταίρους.

Σε σχέση, εξάλλου, με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται πως έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες της Πόπης Τσαπανίδου, του Βαγγέλη Αποστολάκη, του Όθωνα Ηλιόπουλου και της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, ενώ ο επικεφαλής του θα κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η προεργασία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε στην Κουμουνδούρου να ισχυρίζονται πως έχουν έτοιμες υποψηφιότητες για τους περισσότερους δήμους της χώρας, οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση των προοδευτικών συγκλίσεων και οι οποίες έχουν τη δυνατότητα επικράτησης.

Το πιθανότερο είναι, ωστόσο, πως οι περισσότερες θα ανακοινωθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από ανθρώπους που θα αισθανθούν «κομμένοι» από τα κεντρικά.

Εξαίρεση θα είναι ο δήμος Αθηναίων, όπου έχει κλειδώσει ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, και πιθανότατα ο Πειραιάς (ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Γαβρίλης) και η Πάτρα (ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής).

Σήμερα, εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στις 11.00, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης (2ας Μαΐου και Τροίας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ