ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος είναι ο Παύλος Τονικίδης που «έδιωξε» την Αγαθοπούλου από το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι ο Παύλος Τονικίδης που «έδιωξε» την Αγαθοπούλου από το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Τονικίδης ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI

Πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς είναι ο επιχειρηματίας Παύλος Τονικίδης, η υποψηφιότητα του οποίου στο νομό με το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία φέρεται να αποτέλεσε την αιτία ή την αφορμή για την αποχώρηση της νυν βουλευτού Ειρήνης Αγαθοπούλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ο κ. Τονικίδης, με χρόνια παρουσίας στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Διαθέτει οικονομική επιφάνεια και όπως πληροφορείται το CNN Greece έχει μεγάλη στήριξη και από επιχειρηματία- ιδιοκτήτη ΠΑΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την άλλη, και η κυρία Αγαθοπούλου, η οποία είναι τομεάρχης Ισότητας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και προσφάτως έγινε μητέρα, έχει δυνατή παρουσία στο Κιλκίς, όπου ο πατέρας της διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της πόλης.

Σημειώνεται πως το όνομα του κ. Τονικίδη δεν είχε συμπεριληφθεί στην πρώτη φουρνιά υποψηφίων που είχε ανακοινωθεί από την Κουμουνδούρου το Φεβρουάριο, ακριβώς λόγω των αντιδράσεων που είχαν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος κι όχι μόνο από την τοπική κοινωνία.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στις κάλπες της απλής αναλογικής το πιθανότερο είναι οι τρεις έδρες του Κιλκίς να μοιραστούν από μία σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ