ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα και την κοινωνία, με τις επιλογές των υποψηφίων

Το μήνυμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα και την κοινωνία, με τις επιλογές των υποψηφίων
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αξιοποιήσει σήμερα Μ. Τρίτη την τελευταία ομιλία του στη Βουλή για αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, προκειμένου να αποδομήσει την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα σταθεί, ωστόσο, περισσότερο στη νέα κυβερνητική τροπολογία με σκοπό την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, αλλά και στην τροπολογία που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την επαναφορά των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο.

Ως προς το κυβερνητικό πρόγραμμα, θα συνεχιστούν, ύστερα από την έγκριση που έλαβε από την Κεντρική Επιτροπή, οι εξειδικεύσεις του από τα διάφορα Τμήματα του κόμματος υπό την εποπτεία του Δημήτρη Τζανακόπουλου και η παρουσίασή του θα γίνει από τον κ. Τσίπρα σε ειδική εκδήλωση αμέσως μετά το Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί σήμερα και στο Ίλιον (στις 17:30, θα συνομιλήσει με πολίτες στο Σκίτσο cafe, Νέστορος 107), ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο Ιόνιο- Κεφαλονιά και Κέρκυρα- και θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες στο χωριό του, το Αθαμάνιο Άρτας.

Σε σχέση με τις υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές και τους δήμους, στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται, απαντώντας και στις εσωκομματικές ενστάσεις, πως απηχούν τον όλο κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ κι όχι απλώς τον κομματικό.

«Καθένας μπορεί να βρει έναν υποψήφιο με τον οποίο μπορεί να ταυτιστεί ως προς την επαγγελματική και κοινωνική του δράση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ως προς την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Αντώναρου στην Ανατολική Αττική, που έχει ενοχλήσει αρκετούς κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσημη υπεράσπισή της στηρίζεται στο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή εδώ κι αρκετά χρόνια, ιδιαιτέρως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά κι επί Αντώνη Σαμαρά έχει συγκρουστεί με το καθεστώς το οποίο στήριζε αυτούς τους δύο πρωθυπουργούς της ΝΔ.

«Έχει συγκρουστεί για ζητήματα οικονομίας, διαφάνειας και διαφθοράς, έχει συγκρουστεί σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές. Με αυτή την έννοια η επιλογή του να συστρατευτεί στο δημοκρατικό προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα είναι απολύτως λογική», συμπληρώνουν οι ίδιες κομματικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ