ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για Τζανερρίκο: Εκφράζει πικρία γιατί δεν έγινε εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Κυβερνητικές πηγές για Τζανερρίκο: Εκφράζει πικρία γιατί δεν έγινε εισαγγελέας Αρείου Πάγου
Το Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις νέες δηλώσεις του πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου μετά την διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου των ισχυρισμών του για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, αναφέρονται κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ο κ. Τζανερρίκος εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημά του να προαχθεί σε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τζανερίκος ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λέγοντας ότι έχει ισχυρές επιχειρηματικές πλάτες, επιχείρημα που δημιούργησε έλλειμμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του και δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό το αίτημα του.

Παράλληλα, επεσήμαιναν, κατηγορηματικά ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συναντήθηκε ποτέ με τον πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς του πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας του πρόσφερε ανταλλάγματα, προκειμένου να συμβάλλει στον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από την κάθοδο στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ωστόσο, ο κ. Τζανερρίκος μετά την διάψευση του κ. Οικονόμου, επανήλθε στο θέμα λέγοντας πως θα «αναγκαστεί» να θυμίσει «με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω».

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!» δήλωσε ο κ. Τζανερρίκος στο iEidiseis.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ