ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Στημένη η υπόθεση με τον άτακτο πρέσβη της Βενεζουέλας

Κουρουμπλής: Στημένη η υπόθεση με τον άτακτο πρέσβη της Βενεζουέλας
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Σκηνικά που στήνονται» χαρακτηρίζει την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών υπαλλήλων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον πρώην πρεσβευτή, που είχαν προκαλέσει και παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Εσωτερικών και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε έγγραφη απάντησή του προς 70 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι που είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία της Κατερίνας Μάρκου, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα συνεχίσει «να επιδεικνύει στο όνομα και προς όφελος των γυναικών και μη πτοούμενη από υποκριτικές ευαισθησίες που μοναδικό στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση» μια «πολυπραγμοσύνη» για την κατάργηση των σεξιστικών στερεοτύπων.

Στην απάντηση που φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημειώνεται ακόμη, ότι «θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες που γίνονται θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, αλλά και από την κακοποίηση που δέχονται από ορισμένα ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας, εγκυρότητας και δημοσιογραφικής ηθικής για πολιτικές σκοπιμότητες. Σε σκηνικά που στήνονται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους, εμείς δεν θα συμμετέχουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ