ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Γεωργούλη: Πέντε έως 10 χρόνια η ποινή για βιασμό στις Βρυξέλλες, λέει δικηγόρος

Υπόθεση Γεωργούλη: Πέντε έως 10 χρόνια η ποινή για βιασμό στις Βρυξέλλες, λέει δικηγόρος
Ο πρώην ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Γεωργούλης European Union

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες εις βάρος του για βιασμό και σωματική βλάβη, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 19/4 ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», έθιξε το ζήτημα της χρονικής διάρκειας της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας «υπερβολική» την χρονική διάρκεια της έρευνας της βελγικής δικαιοσύνης.

Την καθυστέρηση αυτή την απέδωσε όπως ανέφερε, σε «δυσλειτουργία της βελγικής εισαγγελίας».

«Η Μέτσολα έλαβε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Γεωργούλη, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και την ανακοίνωσε ως είχε υποχρέωση πριν από την επόμενη συνεδρίαση» είπε αρχικά στην εκπομπή.

Σχολιάζοντας την δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου, πως το κόμμα της είχε αποταθεί στις Αρχές για να ρωτήσει αν υπήρχε κάποιο θέμα με τον κ. Γεωργούλη, όταν είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες, είπε «πως αυτό δε θα μπορούσε να γίνει καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις και όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη δεν δίνονται πληροφορίες».

Σχετικά με τις ποινές με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο κ.Γεωργούλης, ανέφερε πως η βαρύτερη κατηγορία αφορά τον βιασμό και η ποινή που προβλέπεται στο Βέλγιο είναι από 5 έως 10 χρόνια, και η ποινή που θα επιβληθεί αν κριθεί ένοχος θα εκτιθεί κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ