ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης: Η πολυμέτωπη σύγκρουση, οι «ένοχες» αναρτήσεις και η «άφαντη» δικογραφία

Γεωργούλης: Η πολυμέτωπη σύγκρουση, οι «ένοχες» αναρτήσεις και η «άφαντη» δικογραφία
© European Union

Η πολιτική θύελλα των προηγούμενων ημερών που προκλήθηκε από την καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποιητική συμπεριφορά, εξελίσσεται σε μετωπική σύγκρουση των πολιτικών κομμάτων κρατώντας το ενδιαφέρον σε διπλό ταμπλό: Το πολιτικό και το ποινικό.

Δεν είναι τυχαίο πως την Πέμπτη (20/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», καθώς τήρησε άλλη στάση απέναντι στον Γεωργούλη, και άλλη απέναντι στον Νίκο Παππά.


Η Κουμουνδούρου από την πλευρά της υποχρεώθηκε να διαγράψει στέλεχός της στη Λάρισα, μετά από ανάρτηση και αναπαραγωγή ισχυρισμών κατά του φερόμενου ως θύματος που κατήγγειλε τον πρώην πλέον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τώρα ας ξανασκεφτούν στο ΣΥΡΙΖΑ πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισαν όλα αυτά τα χρόνια με αφορμή και το μπούμερανγκ της τελευταίας υπόθεσης του ευρωβουλευτή τους». Η πολιτική κόντρα εστιάζει και στο «πότε» έμαθαν στο κόμμα του Αλέξη Γεωργούλη την εις βάρος του καταγγελία, αλλά και για τη συμπεριφορά που είχε επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν- όπως στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Σφαγή» και «Χαρτοπόλεμος»

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και για τις αναρτήσεις στελεχών του, σημειώνοντας ότι στην Κουμουνδούρου θα έπρεπε να ασχολούνται με αυτά τα στελέχη αντί να κάνουν μαθήματα ηθικής.

Η απάντηση στη ΝΔ και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ήρθε από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είναι απαράδεκτο και ανήθικο αυτή η υπόθεση να γίνεται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης. Ο κ. Οικονόμου ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ακαριαία μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία. Γιατί είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα».

Ανδρουλάκης: Υπεύθυνοι Μητσοτάκης - Τσίπρας

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται σημείωσε ότι είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους, «κουκουλοφόρων», ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους.

Εξάλλου, οι αναρτήσεις στα social media και οι δημόσιες τοποθετήσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις την ώρα που ξεκίνησε έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τη διαρροή των στοιχείων του φερόμενου ως θύματος, χωρίς τη συναίνεση και συγκατάθεσή της και σε χρόνο προγενέστερο της δικής της, δημόσιας τοποθέτησης μέσω facebook.

Δεν έλαβε δικογραφία και δηλώνει αθώος

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έλαβε πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των Βέλγων συνηγόρων του, οι οποίοι σημειώνουν ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

«Ο πελάτης μας δηλώνει αθώος σε κάθε κατηγορία, θα συνεργαστεί απόλυτα με τις αρχές και ζητά άμεσα την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να καταθέσει», δήλωσαν οι τρεις Βέλγοι δικηγόροι του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν γνώση της κατάθεσης, από τη στιγμή που ο ευρωβουλευτής καλύπτεται από την ασυλία.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη».

Έρευνα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Παράλληλα, έρευνα για τη συνεχή δημοσιοποίηση του ονόματος, φωτογραφιών και άλλων προσωπικών δεδομένων της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη, ξεκινά η Αρχη Προστασίας Δεδομένων.

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, αποφάσισε, κατόπιν και της υποβολής σχετικής καταγγελίας, να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και της έκδοσης προσωρινών διαταγών περιορισμού της επεξεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Αρχή καλεί τα ΜΜΕ να αναλάβουν τα αναγκαία μέτρα «ελέγχοντας κατά πόσον παρίσταται αναγκαία η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας ως φερομένου θύματος αξιόποινης πράξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ