ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Το στοίχημα της Αττικής και οι παρεμβάσεις Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Το στοίχημα της Αττικής και οι παρεμβάσεις Ανδρουλάκη
INTIME

Τα «ρέστα» του στην Αττική παίζει μέχρι τις εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς από το λεκανοπέδιο -όπως εκτιμούν από την Χαριλάου Τρικούπη- περνάει ο δρόμος για την ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ εν όψει της 21ης Μαΐου.

Η εικόνα που έχουν για την περιφέρεια είναι καλή, ωστόσο, διαπιστώνεται υστέρηση στην Αττική, όπου υπάρχουν διαχρονικές αδυναμίες. Αυτό το «κενό» θα επιχειρήσει να κλείσει με παρεμβάσεις και περιοδείες του ο Νίκος Ανδρουλάκης, γι' αυτό και το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει σε δράσεις εντός λεκανοπεδίου στοχεύοντας σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο εκλογικό ποσοστό.

Παράλληλα με τις περιοδείες και ομιλίες του ανά την Ελλάδα, σε ειδικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται θα παρουσιάζει και θα αναπτύσσει σημαντικές πτυχές του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ σε τομείς όπως η ασφάλεια, το κράτος δικαίου και η υγεία, που αποτελεί ταυτοτικό ζήτημα για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης, την Τετάρτη (26/4) σε εκδήλωση με υγειονομικούς στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την υγεία και το ΕΣΥ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην κατάργηση του άρθρου 10 του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ υπό προϋποθέσεις να μπορούν να ασκούν και έργο στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα ζητήσει να κατευθυνθεί το 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην υγεία.

Στο ΠΑΣΟΚ ζητούν την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα - ανθυγιεινά και υπογραμμίζουν την ανάγκη ισχυρής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στελεχωμένων κέντρων υγείας και καλά αμειβομένων γιατρών και νοσηλευτών.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί και το «πράσινο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας με τους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην αποκαλύπτουν ποιο πρόσωπο θα τεθεί επικεφαλής. Για την Ελένη Χρονοπούλου όλα είναι ανοιχτά για την τοποθέτησή της σε εκλόγιμη ή τιμητική θέση.

Η συμμετοχή της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στη συζήτηση ωστόσο, που θα έχει η ίδια με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα αποφασιστεί πως θα κινηθεί, δεδομένης της πίεσης που υφίσταται το τελευταίο διάστημα για την υπόθεση Γεωργούλη. Το θέμα θα κλείσει με ανθρώπινο τρόπο, καθώς η Ελένη Χρονοπούλου έχει στοχοποιηθεί, επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά πάντως, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας επισημαίνεται ότι το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής θα συμβολίζει τα μηνύματα που επιδιώκει να στείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ και τα υπόλοιπα πρόσωπα θα απηχούν τη σύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τις λαϊκές δυνάμεις και τη νέα γενιά. Όπως έχει γίνει γνωστό, σε μη εκλόγιμη θέση θα βρεθεί ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, καθώς και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, σηματοδοτώντας τη σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά.

Την Πέμπτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραστεί στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, όπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη στη Μαρία Σαράφογλου, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει μια ακόμη δράση στην Αθήνα. Το σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει σε Ξάνθη και Ροδόπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ