ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Βάζει «πάγο» στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Ανδρουλάκης: Βάζει «πάγο» στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη Βουλή
INTIME / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και λέει «όχι» σε κυβερνήσεις με ψήφο ανοχής ή κυβερνήσεις ειδικού σκοπού. Στη Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτουν κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά και ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπαίνουν σε τέτοια παιχνίδια.

Αυτό αναμένεται να διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και σήμερα Πέμπτη (27/4) από τους Δελφούς ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα επαναλάβει ότι ζητά ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ που θα του δώσει τη δυνατότητα να συζητήσει στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, που θα έχει την πλειοψηφία της Βουλής.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει πρώτο κόμμα, επιδιώκει να φτιάξει ένα μέτωπο με όλους απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα γνωρίζουν ότι ένα μέρος των αναποφάσιστων προέρχεται από το δικό τους χώρο και επιδιώκουν τον «επαναπατρισμό» τους.

Βλέπουν ωστόσο, απόπειρα «τρομοκράτησης» των μετριοπαθών ψηφοφόρων του κέντρου εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την κατοχύρωση της αυτοδυναμίας και γι' αυτό ρίχνουν τα βέλη τους στη ΝΔ για διασπορά fake news με αφορμή τις αναφορές περί συνεργασίας με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Δώσαμε μάχη να κρατηθεί η χώρα εντός ευρώ και εντός ΕΕ εκείνα τα δύσκολα χρόνια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ψεύδονται και κινδυνολογούν, γιατί δεν έχουν μια θετική πρόταση για τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος και επέμεινε για προγραμματική συμφωνία και πρόσωπα κοινής αποδοχής από τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Για το ΠΑΣΟΚ η όποια συζήτηση την επομένη των εκλογών δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, όπως έγινε με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο που δεν είχαν, όπως επισημαίνει, καμία προγραμματική σύγκλιση. Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 έδειξε ελαφρά πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 9% έναντι 9,5% της προηγούμενης μέτρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ