ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα ΝΔ: O Μητσοτάκης έταξε ό,τι δεν έκανε τέσσερα χρόνια

ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα ΝΔ: O Μητσοτάκης έταξε ό,τι δεν έκανε τέσσερα χρόνια
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έταξε ό,τι δεν έκανε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, δεν τον πιστεύει κανείς», σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Τετάρτης (26/4).

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζεται πως αφού ο κ. Μητσοτάκης βύθισε τους Έλληνες στην ακρίβεια, τα χρέη και τη μείωση εισοδημάτων, σήμερα εμφανίστηκε ως «Μεσσίας», τάζοντας πως θα κάνει ό,τι δεν έκανε τέσσερα ολόκληρα χρόνια που κυβερνά.

«Σε ένα κακοστημένο σόου αυτοθαυμασμού κι αποκομμένος από την πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες, δεν είπε λέξη για την αισχροκέρδεια, για το ιδιωτικό χρέος που έχει διογκωθεί επί των ημερών του κατά 40 δισ., για τη μεσαία τάξη που έχει καταντήσει να ζει με κουπόνια, για τις ανισότητες που διευρύνουν οι πολιτικές του. Εξαντλήθηκε σε κούφιες υποσχέσεις, ελπίζοντας πως θα εξαπατήσει για δεύτερη φορά τους πολίτες», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

Ιδιαιτέρως στέκονται σε πέντε σημεία:

«Το 2019 έταξε λιγότερους φόρους. Σε τέσσερα χρόνια λεηλάτησε τη μεσαία τάξη με τους έμμεσους φόρους. Το 2019 έταξε καλύτερες συντάξεις. Σε τέσσερα χρόνια στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους. Τώρα τάζει πάλι αυξήσεις στις συντάξεις. Το 2019 έταξε καλύτερες δουλειές. Σε τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι είδαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έκρηξη των εργατικών δυστυχημάτων, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση στην απώλεια εισοδήματος στον ΟΟΣΑ. Τώρα τάζει πάλι καλύτερους μισθούς και ασφάλεια στην εργασία. Το 2019 έταξε ανάπτυξη και επενδύσεις. Σε τέσσερα χρόνια το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε δέκα φορές. Τώρα τάζει πάλι ανάπτυξη και επενδύσεις. Το 2019 έταξε επιτελικό κράτος. Σε τέσσερα χρόνια το κράτος αλώθηκε από τους “γαλάζιους” στρατούς ρουσφετιών και το δημόσιο χρήμα λεηλατήθηκε από απευθείας αναθέσεις. Τώρα τάζει πάλι αξιοκρατία και αξιολόγηση».

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, απαντούν «κανείς» στο ρητορικό ερώτημα ποιος μπορεί πια να πιστέψει τον πρωθυπουργό.

«Ακόμη κι αν πέταξε τη γραβάτα για να μην θυμίζει τον εαυτό του που όλοι θέλουν να ξεχάσουν, κανένας δεν ξεγελιέται. Τέσσερα χρόνια Μητσοτάκης. τέσσερα χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Το έργο δεν θα επαναληφθεί», προσθέτουν: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στη χειρότερη και πιο φαύλη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και θα δώσει ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα για ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα φέρει τη Δικαιοσύνη παντού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ