ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουμπινί: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα μετά τις εκλογές

Ρουμπινί: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα μετά τις εκλογές
AP Photo / Luca Bruno

Στην πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές προχώρησε από το Φόρουμ των Δελφών, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τον τίτλο του ως «Κασσάνδρα».

Όπως είπε, η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη.

Όσον αφορά την Ελλάδα ο κύριος Νουριέλ Ρουμπινί, είπε ότι κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, αναδιαρθρώνοντας τις τράπεζες, αν και όπως είπε, θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα της γραφειοκρατίας.

Στα πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ και με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεγάλες Απειλές», έκανε επίσης λόγο για τεράστιες νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Όπως εξήγησε, η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι προκλήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές αλλά πολλές και διαφορετικές μαζί τόσο γεωπολιτικές όσο και τεχνολογικές με αφορμή και την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Μιλάμε για μία παγκόσμια πολυκρίση» είπε χαρακτηριστικά στην οποία περιλαμβάνονται και οι φυσικές καταστροφές εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

«Όσο διαρκεί αυτή η πολυκρίση, τα χρέη των χωρών θα μεγαλώνουν και θα αυξάνεται ο πληθωρισμός με αποτέλεσμα την ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ», σημείωσε ο Νουριέλ Ρουμπινί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ