ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Χίο: Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, διαιώνιση του δράματος που ζήσαμε τέσσερα χρόνια

Τσίπρας από Χίο: Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, διαιώνιση του δράματος που ζήσαμε τέσσερα χρόνια
Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Χίο

Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή αλλαγή» είχε την ευκαιρία να επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χίο όπου περιόδευσε και μίλησε το Σάββατο (29/4), όπως και το τετράπτυχο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία: αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

«Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, αισχροκέρδεια, αδικία, διαιώνιση των μεγάλων ανισοτήτων, του δράματος που ζήσαμε τέσσερα χρόνια. Δυο δυο, όπως οι Χιώτες, θα πάμε και στην κάλπη για να φέρουμε την πολιτική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο, μάλιστα, για «ντροπή που αισθάνονται και οι Δεξιοί» από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ιδίως σε σχέση με τις παρακολουθήσεις, ενώ μίλησε για «συναγωνισμό» με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στη φτώχεια και πως η μεσαία τάξη τρέφεται σήμερα και βάζει βενζίνη με κουπόνια.

Γι’ αυτό, κατά τον ίδιο, εθνικός στόχος δεν είναι να μείνουμε Ευρώπη, «όπως φώναζαν οι “βάστα Σόιμπλε» και «Γερούν γερά», αλλά να γίνουμε Ευρώπη.

Παραλλήλως, δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια που αφήνει εκτός περί τις 20.000 μαθητές, μιλώντας γενικότερα για στοχοποίηση της νέας γενιάς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο της πανδημίας- «ήμασταν οι χειρότεροι στον κόσμο, χειρότεροι κι από τη Βραζιλία του Μπαλσονάρου»-, αλλά και με το «ξύλο στις πλατείες και στα πανεπιστήμια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως το κράτος δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα ή πρόσωπο, αλλά στον ελληνικό λαό κι αυτόν οφείλει να υπηρετεί.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο βίντεο όπου εμφανίζεται εργοδότης, έχοντας δίπλα του τον Άδωνι Γεωργιάδη, να «τρομοκρατεί» εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΔ.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργασιακή ζούγκλα και πως εκβιάζει, εκφοβίζει και τρομοκρατεί κι ο ίδιος τους πολίτες.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και για την τραγωδία των Τεμπών, υποστηρίζοντας πως αντί στην κυβέρνηση να ζητήσουν συγγνώμη έκαναν επικοινωνιακά σόου με την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

«Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο», πρόσθεσε μιλώντας για την ιδιωτικοποίηση του νερού που κατά τον ίδιο προωθεί ο κ. Μητσοτάκης και τονίζοντας πως το νερό, η υγεία, η παιδεία και η ενέργεια δεν μπορεί να είναι εμπορεύματα, αλλά δημόσια αγαθά.

«Δεν είναι άριστοι, είναι άχρηστοι. Γιατί μόνο άχρηστοι θα μπορούσαν να παραδώσουν το όνομα του Αιγαίου στην Τουρκία να κάνει διεθνή διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό της με το Turkagean», είπε ως προς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, αναφέρθηκε και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, είναι η πιο φτωχή της χώρας.

Ως προς τη Χίο, υπενθύμισε τη συνεισφορά της κυβέρνησής του στη βελτίωση των προδιαγραφών του αεροδρομίου, ενώ στηλίτευσε την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ