ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία και Υγεία τα πεδία σύγκρουσης στο δρόμο για τις κάλπες

Οικονομία και Υγεία τα πεδία σύγκρουσης στο δρόμο για τις κάλπες
EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε ευθεία αντιπαράθεση και σύγκριση προγραμμάτων εισέρχονται πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί, με τους τομείς της Οικονομίας και της Υγείας, να αποτελούν τα πεδία της αναμέτρησης τις επόμενες μέρες. Και οι δύο πλευρές φιλοδοξούν να αναδείξουν τις αδυναμίες του αντιπάλου, σε αντίθεση με τη δική τους πρόταση την οποία εμφανίζουν ως πλήρως κοστολογημένη και ενδεδειγμένη για τις ανάγκες των πολιτών. Και όλα αυτά ενώ απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τρίτης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με πολίτες με θέμα την υγεία, στο Ωδείο Αθηνών, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ στο συγκεκριμένο τομέα. Μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στην αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία και την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με προσλήψεις, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, αλλά και την ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ανάλογη εκδήλωση και για τον τομέα της Οικονομίας με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Την ίδια ώρα με κάθε ευκαιρία από το κυβερνητικό στρατόπεδο εξαπολύουν τα βέλη τους στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορούν για υπέρογκο κόστος προεκλογικών εξαγγελιών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος συνεχίζει τις περιοδείες του ανά τη χώρα - και την Τρίτη θα βρεθεί στις Σέρρες – αναμένεται να παρουσιάσει τη δική του κυβερνητική πρόταση το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», την Τετάρτη από το Λαύριο.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για ένα πλήρες, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που προβλέπει μεταξύ άλλων μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των νέων, της μεσαίας τάξης, την προστασία της οικονομίας, την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας προτάσσει την αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την άμεση πρόσληψη υγειονομικών. Κατηγορούν μάλιστα την κυβέρνηση ότι άφησε τον καιρό της πανδημίας στην τύχη της την Υγεία.

«Κληρώνει» για το κόμμα Κασιδιάρη

Και ενώ η προεκλογική κόντρα αγριεύει, σήμερα Τρίτη στο μεταξύ, αναμένεται η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές από την Διάσκεψη Α1 ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου και κατά συνέπεια οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος Κασιδιάρη «Έλληνες».

Να σημειωθεί ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ με υπομνήματά τους προς τον Άρειο Πάγο, έχουν ζητήσει να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος, επικαλούμενα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος. Το Σάββατο απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει το «εθνικό κόμμα Έλληνες» σε βάρος τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την τύχη του κόμματος ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου που αρχικά είχε εμφανιστεί να συμπορεύεται με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά εν συνεχεία αποφάσισε αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου αλλά και το κόμμα Λατινοπούλου έχουν ήδη απορριφθεί.

Σημειώνεται ότι στις επικείμενες εκλογές δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ