ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η ακρίβεια καλά κρατεί - Η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης πιο αναγκαία από ποτέ

ΠΑΣΟΚ: Η ακρίβεια καλά κρατεί - Η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης πιο αναγκαία από ποτέ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η ακρίβεια καλά κρατεί, παρά τη μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού. Για ακόμα έναν μήνα η ακρίβεια καλά κρατεί. Το 4,5% της αύξησης των τιμών για τον μήνα Απρίλιο δεν πρέπει να παραπλανά ότι μειώνονται οι τιμές.

Αντιθέτως, αυξάνονται αλλά με πιο ήπιο ρυθμό. Και αυτή όμως η μείωση του ρυθμού αύξησης είναι τεχνητή λόγω της υψηλής βάσης υπολογισμού των τιμών σε σχέση με πέρυσι, όταν ο πληθωρισμός έκανε άλμα 9,4%, πράγμα που σημαίνει ότι η αθροιστική επιβάρυνση των πολιτών είναι τεράστια.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται με διψήφιο σχεδόν ποσοστό (9,7% σε ετήσια βάση), ενώ επίσης ανησυχητικό σημάδι είναι και η αύξηση του δομικού πληθωρισμού που προοιωνίζεται τη δυσκολότερη αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών στο μέλλον».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όχι μόνο απέτυχαν αλλά διεύρυναν και το χάσμα στο επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς η αγοραστική δύναμη των πολιτών παραμένει καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωζώνη.

Σήμερα, η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης είναι αναγκαία όσο ποτέ, με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τα μέτρα που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ