ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η απάντηση για το ραντεβού με Μητσοτάκη και οι θέσεις του για Τουρκία

Ανδρουλάκης: Η απάντηση για το ραντεβού με Μητσοτάκη και οι θέσεις του για Τουρκία
ΑΠΕ

«Αν και η ερώτηση είναι εκτός θέματος παρ' όλα αυτά θα σας απαντήσω. Ουδέποτε δέχθηκα επίσημα αίτημα για συνάντηση από τον κ. Μητσοτάκη πάρα μόνο ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων μια γενική αναφορά "να συναντηθούμε κάποια στιγμή"» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ερώτηση που του έγινε στο ντιμπέιτ για τις συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς. 

Και ειδικά για το εάν θα συναντιέται με πολιτικούς αρχηγούς που δεν είναι τόσο «φιλικοί» προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που βγει πρωθυπουργός της χώρας, από τη στιγμή που ως αρχηγός του κόμματος δεν έχει συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ακόμα ότι έχει συναντηθεί ήδη με πέντε Ευρωπαίους ηγέτες και αρκετούς Τούρκους αξιωματούχους.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως είναι τρεις οι άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέναντι στην Τουρκία, είτε εκλεγεί ξανά ο Τ. Ερντογάν ή εκλεγεί ο Κ. Κιλιτσντάρογλου.

- Πρώτον, άρση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ για να διαμορφωθεί Ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Τουρκίας.

- Δεύτερον, φύλαξη των συνόρων και με ευρωπαϊκούς πόρους ενίσχυση του φράκτη γιατί τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα είναι κι ευρωπαϊκά και

- Τρίτον, ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως πρέπει να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στην ΕΕ για μια ευρωπαϊκή πολιτική για την Τουρκία, η οποία δεν θα θολώνεται από αναφορές για Πρέσπες του Αιγαίου και ότι δεν συζητάμε τίποτα.

Ναι στη σταθερότητα για οικονομική προοπτική - Όχι στην παρακμή

Ναι στη σταθερότητα για οικονομική προοπτική κι όχι στην παρακμή, τη στασιμότητα και σε νέες δημοσιονομικές περιπέτειες, ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στο debate, αν επιμένοντας στους όρους που θέτει για κυβέρνηση συνεργασίας δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα και συνεπώς θα υπάρξει οικονομική αστάθεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων κοστολογείται σε 1 δισ. και περιλαμβάνει μέτρα για το ιδιωτικό χρέος με κύρια μέριμνα τη προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως έπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, συντάξεις αποκατάστασης, χηρείας και νέο ΕΚΑΣ, διόρθωση των φορολογικών αδικιών, όπως το υψηλό αφορολόγητο για τις γονικές παροχές και φορολογικά κίνητρα για στα νέα ζευγάρια για κοινωνική κατοικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ