ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιέσεις ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ για μια συμφωνία και πριν τις κάλπες

Πιέσεις ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ για μια συμφωνία και πριν τις κάλπες
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στη Λάρισα ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών τόσο και πιο «συντηρητικός στο ριζοσπαστισμό του», όπως λένε χαρακτηριστικά στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, θα γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Και αυτό γιατί η πλειοψηφία όσων «κολυμπούν» στη δεξαμενή των αναποφάσιστων είναι πολίτες χωρίς στέρεες ιδεολογικές αναφορές, που αποφασίζουν ακόμα και την τελευταία στιγμή κυρίως με την αύρα των υποψήφιων και όχι τα κομματικά προγράμματα.

Θεωρώντας δεδομένη την πρωτοκαθεδρία στους νέους- πιστεύουν ότι η αύξηση της δημοσκοπικής απήχησης του ΜέΡΑ25 σε αυτήν την κατηγορία ήταν παροδική και βαίνει μειούμενη, όσο ισχυροποιείται στην κοινή γνώμη το δίλημμα «Μητσοτάκης ή αλλαγή»- η προσπάθεια γίνεται για την προσέλκυση του πιο δεξιόστροφου ακροατηρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι ήπιοι τόνοι για το φράχτη στον Έβρο και τις εξοπλιστικές συμφωνίες για τα οποία ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα επαναδιαπραγματευτεί και δεν θα γκρεμίσει ή αποχωρήσει.

Γι’ αυτό και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο στην αξιωματική αντιπολίτευση, την αρχική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, σύμφωνα με την οποία η διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων είναι παρωχημένη.

Σε σχέση με την προοπτική της προοδευτικής κυβέρνησης, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκτιμούν, ανεξαρτήτως των λόγων που ώθησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλήσει ακόμα και για φυλακίσεις ως προς το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «καίει τις γέφυρές του» τόσο με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο, όμως, και με το δεξιόστροφο στελεχικό δυναμικό του κόμματός του.

Πάνω σε αυτό θα πατήσουν τις επόμενες ημέρες στην Κουμουνδούρου ώστε να κορυφωθεί η πίεση προς τον κ. Ανδρουλάκη για μια πρώτη προγραμματική συμφωνία ακόμα και πριν τις κάλπες.

Θεωρούν, μάλιστα, πως σε μια τέτοια περίπτωση η επικράτηση των προοδευτικών κομμάτων θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Στο μεταξύ, στα Τρίκαλα και στο Βόλο θα μιλήσει σήμερα Σάββατο ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στις 13.00 στα Τρίκαλα (πεζόδρομος Ασκληπιού και Απόλλωνος), ενώ στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην παραλία του Βόλου (στο Ηρώο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ