ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μυστικά της «κυβέρνησης ειδικού σκοπού»

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μυστικά της «κυβέρνησης ειδικού σκοπού»
Από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Μια αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη ήταν ικανή για να ανάψει τη συζήτηση στα δημοσιογραφικά γραφεία για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Πιστεύω ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα, ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει κι όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη δημοκρατία μας και για την κοινωνία».

Η εν λόγω φράση, πυροδότησε συζητήσεις περί ενδεχόμενου συγκυβέρνησης βραχείας διάρκειας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο και όχι τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να συγκροτηθεί προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κι ενδεχομένως για να νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Την ίδια αποστροφή, μάλιστα, αξιοποίησε και η ΝΔ μέσω του Άκη Σκέρτσου, για να λάβει την απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου πως μάλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα παρακολούθησε άλλη συνέντευξη, «εκτός κι αν το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη».

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δίνει τέλος στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από αυτή τη χώρα. Το δίλημμα στο οποίο καλείται ο καθένας από εμάς να απαντήσει είναι ξεκάθαρο όσο ποτέ: Αντέχουμε να ζήσουμε έτσι άλλα τέσσερα χρόνια; Δεν αντέχουμε ούτε μια ημέρα. Γι’ αυτό θα φέρουμε την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα», επιμένουν στην Κουμουνδούρου υποβαθμίζοντας περαιτέρω το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού, σενάριο όμως που συνεχίζει με άλλα μέσα την πίεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και συντηρεί στην κορυφή της δημόσιας ατζέντας τις υποκλοπές.

Ανεξαρτήτως, επίσης, της δημοσκόπησης πολυεθνικής που δημοσιεύτηκε χθες και κάνει λόγο για ντέρμπι, στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το κυνήγι των αναποφάσιστων και των νέων ψηφοφόρων που εν δυνάμει μπορούν να τους δώσουν ακόμα και καθαρή πρωτιά, όπως πιστεύουν.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας σήμερα απευθύνει ομιλία στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 19.30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ