ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Τα μηνύματα από την κάλπη

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Τα μηνύματα από την κάλπη
Οι πολιτικοί αρχηγοί του Κοινοβουλίου

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί το πρωί της Κυριακής (21/5), απευθύνοντας στους ψηφοφόρους ένα τελευταίο μήνυμα - συμβουλή για τις κάλπες. 

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής (21/5) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για καλύτερους μισθούς, καλύτερες δουλειές, πιο αποτελεσματικό σύστημα Υγείας, για μια πατρίδα πιο ισχυρή με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα. Σήμερα η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνά στο λαό. Αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας».

Τσίπρας: Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στην Κυψέλη το πρωί της Κυριακής (21 Μαΐου), ο Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά δήλωσε:

«Σήμερα είναι μέρα ελπίδας, οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το λαϊκό αίτημα, να αλλάξει πορεία η χώρα.

Να αφήσουμε πίσω μας μια τετραετία ανισοτήτων, αισχροκέρδειας, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης των νέων.

Να αφήσουμε πίσω μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει ανάγκες των πολλών.

Να ανοίξει ο δρόμος για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση με νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης

Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού».

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα

Στο Αρκαλοχώρι Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Έλληνα με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξει την προσπάθειά μας. Θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με δημοσιά Παιδεία, δημόσια Υγεία και ίσες ευκαιρίες για όλους».

Ζήτησε από τους πολίτες «να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα και τη διχόνοια και σε όσους περιφρονούν τα προβλήματα τους, γίνονται ικέτες της Χρυσής Αυγής και στήνουν παρακράτος».

«Ψήφισα στο Αρκαλοχλωρι για να τονίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη. Οι κάτοικοι ζουν ακόμη κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κουτσούμπας: ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο ελληνικός λαός την επόμενη ημέρα

Ψήφισε στη Λαμία λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Κυριακής (21/5) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Βγαίνοντας από το εκλογικό του κέντρο στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας), ο κ. Κουτσούμπας είπε:

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα».

Συμπλήρωσε δε, πως:

«Εμείς τον καλούμε να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη ημέρα».

Βαρουφάκης: Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν

Σε εκλογικό τμήμα στο Πέραμα ψήφισε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Αμέσως μετά οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο εκλογικό τμήμα, ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να κάνει μία δήλωση.

Ο ίδιος ανέφερε:

«Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν. Εξασφαλίζει την ελπίδα της απόφασης του λαού μας. Τα λαΐκά εισόδημα είναι λίγοτερο από τα μισά σε σχέση με το παρελθόν. Δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στα νησιά και σήμερα δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν. Η Δημοκρατία είναι ατελής αλλά είναι ότι καλύτερο έχουμε».

Βέλοπουλος: Ψηφίστε Ελληνική Λύση για να βάλουμε φυλακή τους κλέφτες

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το πρωί της Κυριακής (21/5) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στη Θεσσαλονίκη.

Στο μήνυμα που απηύθηνε στους πολίτες δήλωσε:

«Έχουμε στήσει ένα μηχανισμό παράλληλης καταγραφής αποτελεσμάτων για να μην υπάρξει ενδεχόμενο νοθείας. Οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι να ψηφίσουν Ελληνική Λύση για να μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε φυλακή τους κλέφτες και όσους κοροϊδεψαν τους Έλληνες. Ψηλά το κεφάλι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ