Κοτζιάς: Η ΠΓΔΜ έχει έλλειμα δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου
«Το κεντρικό πρόβλημα της ΠΓΔΜ είναι ότι έχει έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου και συμβιβασμού», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα στο Λουξεμβούργο.
Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε πως «αυτό οφείλεται στη στάση ορισμένων "φίλων" αυτής της χώρας που την "εκπαίδευσαν" με τρόπο ώστε να μην είναι σε θέση η ηγεσία της να κάνει και εσωτερικούς συμβιβασμούς και εσωτερικές δημοκρατικές πρακτικές».
Ο κ. Κοτζιάς επικαλέστηκε το παράδειγμα της Τουρκίας προκειμένου να απαντήσει σε αναφορές βάσει των οποίων η κατάσταση στην ΠΓΔΜ θα ήταν σήμερα σταθερή, εάν η Ελλάδα δεν είχε θέσει βέτο εξαιτίας του ονοματολογικού.
«Οι εξελίξεις της Ε.Ε. με την Τουρκία δείχνουν πόσο βαθειά λανθασμένη είναι αυτή η άποψη» είπε και εξήγησε: «Από τις εμπειρίες που είχαμε με την Τουρκία από το 1997 μέχρι το 1999 που έγινε άρση του βέτο μας για το Κυπριακό, αποδείχθηκε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει ανοιχτά ζητήματα στην πορεία της για την Ε.Ε.».
Κολομβία: Ένας νεκρός, 77 τραυματίες, 43 οι αγνοούμενοι από τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους
22:30
Παπασταύρου: Η Ελλάδα Φάρος Σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή
22:20
Μπαχρέιν: Ζητεί από το Σ.Α. του ΟΗΕ να εγκρίνει τη χρήση βίας για την προστασία της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ
22:11
Απειλές Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν χτυπήσετε τις υποδομές μας θα είναι πλέον κεφάλι αντί οφθαλμού - Θα πνιγείτε στον Περσικό Κόλπο»
22:03