ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Είναι εμφανές ότι γίνεται μια κοσμογονική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα»

Κικίλιας: «Είναι εμφανές ότι γίνεται μια κοσμογονική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI

Την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για κοσμογονική αλλαγή, προσθέτοντας ότι είναι μεγάλο το βάρος στις πλάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είναι εμφανές ότι γίνεται μια κοσμογονική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Στις ανάγκες των κρίσεων που γέννησε αυτή την τετραετία ο πλανήτης, η Ευρώπη, η χώρα, απάντηση ήταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες και γιατί στις βασικές ανάγκες, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στο κοινωνικό κράτος, στη μείωση των φόρων και των εισφορών, στα βασικά πράγματα, απαντήσεις σοβαρά τεκμηριωμένα, οργανωμένα, με δομημένο πολιτικό λόγο έδωσε η ΝΔ, κι αυτό νομίζω εκτιμήθηκε οριζοντίως από την κοινωνία» υπογράμμισε ακόμη.

Για την επόμενη μέρα ανέφερε: «Αισθάνομαι λοιπόν ότι η επόμενη μέρα έχει λευκή επιταγή να κάνει μεταρρυθμίσεις περαιτέρω, να εφαρμόσει αυτό το οποίο είπε προεκλογικά, να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις και να δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά. Και πράγματι, χωρίς να θέλω να μπω στα εσωκομματικά των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, πρέπει να πω ότι η νίκη, αποτελεί την κατάσταση αυτή που τα μαζεύει όλα και η ήττα αυτή που τα ανοίγει όλα στη ζωή».

«Η κοινωνία απέδειξε ότι είναι πολύ πιο ώριμη τελικά από αυτό που πιστεύαμε. (…) Είναι μεγάλο το βάρος στις πλάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν η μισή κοινωνία ουσιαστικά επικρότησε τις πολιτικές του», σημείωσε ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ