ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι χειραψίες, οι ατάκες και το μειδίαμα των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο

Οι χειραψίες, οι ατάκες και το μειδίαμα των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο
INTIME /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με σκούρα μπλε κοστούμια και γραβάτα, πλην του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο για την προγραμματισμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σταθερός στις πεποιθήσεις του δεν φόρεσε γραβάτα ούτε κατά τη σημερινή άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν τυπικές χειραψίες, με τους περισσότερους να διατηρούν ένα μειδίαμα στα χείλη. Αφενός για να δείξουν σοβαρότητα και τυπικότητα μεταξύ τους, αφετέρου γιατί γνωρίζουν ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που αναμένεται εντός ολίγων 24ώρων, δεν θα έχει διάρκεια, με αποτέλεσμα να ξεκινάει νέος γύρος προεκλογικής περιόδου και προσπάθειας για την διεκδίκηση των ψήφων.

Οι νικητές ευελπιστούν να κερδίσουν πάλι τους πολίτες που τους προτίμησαν στις εκλογές της 21η Μαΐου ενώ οι χαμένοι των εκλογών, προσμένουν ένα λιγότερο εφιαλτικό αποτέλεσμα.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας.

tsipras.jpg
Ούτε λεπτό δεν καθυστέρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας / Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Ακολούθησε ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος έκανε μία θερμή χειραψία με τον κ. Τσίπρα που συνάντησε στην αίθουσα του Μεγάρου. Λιγότερα -τυπικά - χαμόγελα και περισσότερη αμηχανία επικρατούσε ανάμεσά τους, πράγμα που προσπάθησαν να μετριάσουν με λίγες κουβέντες, μέχρι και την άφιξη των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Σοβαρότητα και αμηχανία επικράτησε μετά την θερμή χειραψία ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα και του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, κ. Βελόπουλου / Πηγή: INTIME (ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Τρίτος, έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος με ευχάριστη νότα στη φωνή φαίνεται να τους είπε:

«Καλημέρα, τι γίνεται;». Και οι δύο πρώτοι αντάλλαξαν χειραψία μαζί του ενώ το κλίμα μεταξύ τους ήταν χαλαρό, εν αντιθέσει με το κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Κουμουνδούρου μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου.

Είναι γνωστό ότι το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, βλέποντας τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει στρατηγική και επιχειρεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς και να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Έτσι εξηγείται και η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ που επιθυμεί να γίνει η επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαλαρός έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης / Πηγή: INTIME (ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Στη συνέχεια, έφτασε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με «αέρα» νικητή ο οποίος χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους υπόλοιπους.

Την ώρα που χαιρετούσε τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να του είπε: «Αλέξη, τι γίνεσαι;» ενώ πηγαίνοντας να καθίσει, σχολίασε ότι: «Κάποιος άργησε μου φαίνεται», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει γελώντας «εγώ πάντως ήρθα νωρίτερα από όλους».

Χειραψία έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας / Πηγή: INTIME (ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Ο …. αργοπορημένος στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αντιμετώπισε με χιούμορ την καθυστέρησή του, λέγοντας στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ότι «ήταν ένα τουριστικό εδώ», δηλαδή ότι τον καθυστέρησε ένα τουριστικό λεωφορείο.

Τελευταίος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δημήτρης Κουτσούμπας / Πηγή: INTIME (ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Στο τραπέζι της σύσκεψης στην κεφαλή κάθησε η ΠτΔ. Στα δεξιά της ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίπλα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στα αριστερά της κυρίας Σακελλαροπούλου και απέναντι από τον πρωθυπουργό βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και δίπλα του ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ