ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικό φινάλε με το βλέμμα στο ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικό φινάλε με το βλέμμα στο ΠΑΣΟΚ
Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά την Τρίτη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιμένει στις ομιλίες του για μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να βγει πρώτο κόμμα και να επιτίθεται κυρίως στη ΝΔ και στο κυβερνητικό της πρόγραμμα, ωστόσο τα τελευταία 24ωρα της προεκλογικής περιόδου θα επικεντρωθεί και στην αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Η δημοσκοπική φθορά λόγω Ροδόπης και μεταναστευτικού έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην Κουμουνδούρου, που αισθάνεται πλέον ασφυκτική την πίεση της Χαριλάου Τρικούπη μολονότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να «τσιμπά» στις δημοσκοπήσεις.

Γι’ αυτό κι ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και τη χρεοκοπία της χώρας από τα δύο κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού την ίδια ώρα που παρουσιάζει το ΣΥΡΙΖΑ ως τη μοναδική στην ουσία αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκμεταλλευόμενος και τη στήριξη που παρέχει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον πρόεδρο της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι τρεις βάσεις του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας

Όπως κι αν έχει και με σχεδόν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα θα είναι μεν αντιπολίτευση, αλλά αξιωματική ο κ. Τσίπρας προχωρά στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας πάνω σε τρεις βάσεις.

Η πρώτη σχετίζεται με το ότι ο ίδιος θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος, η δεύτερη ότι οι γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ έχουν κοπεί και οδεύουμε σε μια μάχη επικράτησης στην Κεντροαριστερά και η τρίτη πως όλα στην Κουμουνδούρου θα γίνουν «συντεταγμένα», όπως απάντησε άλλωστε κι ο κ. Τσίπρας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece την Κυριακή, κι όχι εν θερμώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από το τέλος του 2023 κι αφού έχουν ολοκληρωθεί και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά πριν τη μητέρα των μαχών με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας μιλά σήμερα Τετάρτη σε ένα ακόμα «κάστρο» της προοδευτικής παράταξης που έπεσε το Μάιο, στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην Πάτρα, στις 20:00, στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ