ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο - Τα αδιέξοδα, οι διαφωνίες και η εκπροσώπηση στη Βουλή
Ανανεώθηκε:
Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται να λύσει άμεσα θέματα που έχουν προκύψει μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά μάλιστα την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Αυτή η απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη ένα προκαλέσει ένα «βραχυκύκλωμα» στο κόμμα, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει στο τραπέζι εναλλακτική πρόταση. Καθώς αυτή την εβδομάδα η Βουλή ξεκινά κανονικά το κοινοβουλευτικό της έργο είναι πολύ στενά τα περιθώρια για τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα γραφεία του κόμματος έφτασαν σταδιακά οι κ. Νοτοπούλου, Θεοχαρόπουλος και Γεροβασίλη. Ακολούθησαν οι κ. Ζαχαριάδης, Δούση, Ρήγας, Παππάς και έτσι σχεδόν όλη η ομάδα των «προεδρικών» έδωσε εν τέλει το «παρών» όπως και ο Παύλος Πολάκης που έφτασε περίπου στις 13:15.
Ο χρόνος που θα δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι κοινός τόπος για όλους, καθώς υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος. Αρχικά πρέπει να προετοιμαστεί το κόμμα ώστε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης για το συνέδριο και την εκλογή της νέας ηγεσίας
Ρωσία: Το Κίεβο χρησιμοποιεί δυτικούς πολιτικούς ως «ανθρώπινη ασπίδα»
18:22
Ολλανδία: Αποκλεισμοί δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών - Αγρότες ανάβουν φωτιές σε διαδηλώσεις
18:12
Χαμόγελο του Παιδιού: Θύμα κακοποίησης η 18χρονη μητέρα του βρέφους στα Χανιά
18:02
Τομ Χόλαντ - Ζεντάγια: Πρώτη κοινή εμφάνιση στα Βραβεία Emmy
17:52