ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καθυστερούν οι υποψηφιότητες – Γκρίνια για υποβάθμιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

ΣΥΡΙΖΑ: Καθυστερούν οι υποψηφιότητες – Γκρίνια για υποβάθμιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μάλλον θα καθυστερήσουν οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως πληροφορείται, μάλιστα, το CNN Greece δεν είναι καθόλου απίθανο αυτές να μην γίνουν νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, όταν και πρέπει άλλωστε να κατατεθούν.

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- ακόμα και προσωπικούς- οι φερόμενοι υποψήφιοι ζυγίζουν τις εναλλακτικές ή και περιμένουν ποιος θα κάνει την αρχή για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Όσον αφορά τον οδικό χάρτη, οι περισσότεροι και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα συμφωνούν με το ορόσημο των αρχών Σεπτεμβρίου για την εκλογή νέου προέδρου.

Το βασικότερο επιχείρημα είναι πως δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση αφού οι εξελίξεις είναι πυκνές, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι κοντά και το κόμμα «πρέπει» να πάει με τον νέο αρχηγό του στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουν πως κανείς δεν θα ζητήσει εξηγήσεις από τον νέο πρόεδρο σε πιθανό κακό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές ούτε αυτός κινδυνεύει να «καεί».

«Τι είχαμε τι χάσαμε», είναι κοινή επωδός από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε σήμερα ελέγχει κάποια περιφέρεια ή μεγάλο δήμο της χώρας.

Από την άλλη, δεν λείπει η γκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για το ότι οι αποφάσεις που αφορούν και την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος λαμβάνονται στην Πολιτική Γραμματεία, μολονότι η Κ.Ο. έχει εκλεγεί απευθείας από το λαό και πολύ πιο πρόσφατα.

Ο αντίλογος σχετίζεται με το ότι αρκετά μέλη της Κ.Ο. προέκυψαν από τις «καραμπόλες» του εκλογικού νόμου και δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πολιτική εμπειρία, ιδίως για τέτοιες ακραίες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως κι αν έχει, η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει αύριο Τετάρτη προκειμένου και κυρίως να καταρτιστεί το κείμενο της εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή για τον οδικό χάρτη.

Ως προς την τελευταία συνεδρίαση της Π.Γ., την Κυριακή, αξίζει να σημειωθεί πως ιδίως για την πάλαι ποτέ προεδρική Κίνηση Μελών άλλα συμφωνήθηκαν στις ξεχωριστές της συνεδριάσεις κι αλλιώς κινήθηκαν αρκετά μέλη της στη συνεδρίαση.

Πιο συμπαγής εμφανίστηκε η Ομπρέλα, η οποία προτιμούσε να τελειώσουν όλα εντός του Ιουλίου αλλά συμβιβάστηκε με τη λύση του διαρκούς συνεδρίου τον Αύγουστο και του έκτακτου το Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ