ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κεραμέως με αντιπροσωπεία ΠΑΣΟΚ για τη ψήφο των αποδήμων - Ζητούν βελτιώσεις

Συνάντηση Κεραμέως με αντιπροσωπεία ΠΑΣΟΚ για τη ψήφο των αποδήμων - Ζητούν βελτιώσεις
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να στηρίξει τις νέες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της άρσης των περιορισμών στην ψήφο των εκλογέων εξωτερικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, η κυβέρνηση οφείλει να συμπεριλάβει στη νομοθετική της παρέμβαση και όλες τις δυσλειτουργίες, που εντοπίστηκαν κατά την εφαρμογή του προηγούμενου αποτυχημένου νόμου της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Στις 15.00 η υπουργός Εσωτερικών θα ενημερώσει την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, (Μάντζος, Δουδωνής).

Στη διαβούλευση επανακατατέθηκε η ρύθμιση που είχε φέρει πριν ενάμιση χρόνο ο κ. Βορίδης και δεν περιλαμβάνεται η επιστολική ψήφος, που αποτελεί μια στοιχειώδη μέθοδο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι παγίως υπέρ της άποψης να διευκολύνεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού. Το απέδειξε από την πρώτη στιγμή εξάλλου.

Η κυβέρνηση οφείλει να συμπεριλάβει στη νομοθετική της παρέμβαση και όλες τις δυσλειτουργίες, που εντοπίστηκαν κατά την εφαρμογή του προηγούμενου αποτυχημένου νόμου της.

Δηλαδή να επικαιροποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι, να διευκολύνεται η εγγραφή των πολιτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να εγγυηθούμε την εύκολη πρόσβαση τους στις κάλπες. Για παράδειγμα, οι εκλογείς της Λατινικής Αμερικής υποχρεώνονταν να ταξιδέψουν στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών για να ψηφίσουν. Ανάλογα προβλήματα διαπιστώθηκαν στην Ασία και στην Αυστραλία, ενώ όσοι Έλληνες ζουν στα Βαλκάνια έπρεπε να μεταβούν στη Σόφια αν ήθελαν να ψηφίσουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει έναν νόμο, που θα θεραπεύει όλες τις παθογένειες και όχι προς χάριν πολιτικών εντυπώσεων, να μένουν ξανά ανοιχτά ζητήματα. Προς τι τόση βιασύνη; Απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν πρέπει να καταλήξουμε με νόμους-μπαλώματα. Αλλά να επιδείξουμε τη μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στη συζήτηση με εποικοδομητικές προτάσεις ώστε να μην καταλήξουμε σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους απόδημους Έλληνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ