ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σύνοδο ΝΑΤΟ: Το μεταναστευτικό αποτελεί πρόκληση για τη Συμμαχία

Μητσοτάκης από Σύνοδο ΝΑΤΟ: Το μεταναστευτικό αποτελεί πρόκληση για τη Συμμαχία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ AP Photo / Pavel Golovkin

Ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό ζήτημα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη παρέμβαση του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, είναι πρόκληση πολιτική και γεωπολιτική για το ΝΑΤΟ, καθώς αφορά στις σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας με τη Νότια Γειτονία.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε ότι η Συμμαχία έχει κάνει πολλά και ότι το Ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να είναι ακόμη μια πρόκληση για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Γιακόβ Μιλάτοβιτς.

Συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και προς την υποστήριξη της προόδου της ένταξης του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συζήτησε το θέμα του Φρέντη Μπελέρη.

Ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα κράτους Δικαίου στην Αλβανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ