ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Τεμπονέρας σε εκλογή προέδρου το Νοέμβριο - Δεν θα είναι υποψήφιος σε άλλη περίπτωση

Επιμένει ο Τεμπονέρας σε εκλογή προέδρου το Νοέμβριο - Δεν θα είναι υποψήφιος σε άλλη περίπτωση
Ο Διονύσης Τεμπονέρας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS

Θα επιμείνει, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο Διονύσης Τεμπονέρας κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου το Νοέμβριο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και στο ότι δεν θα είναι υποψήφιος αν αυτό δεν συμβεί.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προχωρήσει η «αναγκαία επανίδρυση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος, εξάλλου, φαίνεται πως αντιπαρέρχεται το επιχείρημα περί «καθυστέρησης που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για το ΣΥΡΙΖΑ» με το επιχείρημα πως κανείς δεν αλλάζει την ψήφο του μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τις τελευταίες εκλογές και πως και με τη δική του πρόταση όλα θα έχουν τελειώσει μέσα στο Νοέμβριο, και η εκλογή δηλαδή νέων οργάνων από ένα συνέδριο με νέους συνέδρους σε σχέση με αυτούς του 2022, αλλά και η εκλογή προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση Τεμπονέρα διαφέρει από αυτή του Χρήστου Σπίρτζη στο ότι ο δεύτερος κάνει λόγο για διαρκές συνέδριο το Νοέμβριο, δηλαδή με τους ίδιους σύνεδρους του 2022.

Ο κ. Τεμπονέρας, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος ακόμα κι αν η εκλογή προέδρου μετατεθεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα τοποθετηθεί επί όλων αυτών στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που διεξάγεται το Σάββατο και την Κυριακή σε ξενοδοχείο της πλατείας Καραϊσκάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ