ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Πολάκης
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Παύλος Πολάκης.

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει η πληροφορία για την υποψηφιότητά του, την οποία μετέδωσε και το CNN Greece, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τους υποστηρικτές του γι΄ αυτή την επιλογή του.

Ο ίδιος παρουσίασε ως μονόδρομο τη σύγκληση συνεδρίου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο οποίο θα εκτεθούν όλες οι απόψεις και θα ληφθούν οι συλλογικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος.

"Εννοείται ότι το συνέδριο θα εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή, νέα Πολιτική Γραμματεία και νέο γραμματέα και θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα να εκλέξουμε το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος και μετά να αποφασίσουμε το πολιτικό πλαίσιο που αυτός ή αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει και να υπηρετήσει. Αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και βέβαια υπάρξει απόφαση του συνεδρίου που να περιλαμβάνει τους άξονες τους οποίους ανέπτυξα, τότε ναι είναι ανοιχτό για εμένα να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Ζητώ συγγνώμη από αμέτρητα στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που καθ΄ όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα με παρακινούσαν να θέσω υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και γι' αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ", υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Κάνοντας, μάλιστα, δήλωση στη συνέχεια ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος σε μια fast track διαδικασία, όπως την επιθυμούν τα συστημικά ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ