ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Παππάς - Τσακαλώτος και Τεμπονέρας στο περιθώριο της Κ.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Παππάς - Τσακαλώτος και Τεμπονέρας στο περιθώριο της Κ.Ε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχώρησαν οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως ξεκίνησε ένας δημιουργικός διάλογος στο εσωτερικό του κόμματος και στην κοινωνία: «Βάζουμε στόχο να ξανακερδίσουμε τους μετριοπαθείς Κεντρώους και Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους και τη νεολαία. Είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν θα αναδιπλωθούμε, θα κάνουμε τα ανοίγματά μας σε ευρύτερες δυνάμεις. Η μόνη προοπτική απομάκρυνσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την εξουσία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ».

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για πρώτα καλά μηνύματα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, μιλώντας για ομιλίες με διάθεση αναστοχασμού προκειμένου να αρχίσει η ανάκαμψη.

«Συνέχεια και τομή. Συνέχεια γιατί έχουμε την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα κι όλων όσων παλέψαμε, με τις επιτυχίες και τις αστοχίες μας. Τομή γιατί χρειαζόμαστε να μάθουμε από τις νέες εξελίξεις, να βάλουμε νέες θεματικές, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Έβαλα το θέμα του αναπτυξιακού κράτους, της κυκλικής οικονομίας, αλλά πρωτίστως για ένα κόμμα ανοιχτό, προοδευτικό, αριστερό, συμμετοχικό, που μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους της Αριστεράς και τους γύρω από εμάς. Είναι άλλο σε ποιους απευθύνεσαι και πρέπει να απευθυνθούμε σε πολλούς που δεν είναι απαραιτήτως Αριστεροί κι άλλο ποιος είσαι εσύ. Να έχουμε ταυτότητα που ο κόσμος να την καταλαβαίνει και να δοκιμάζεται στην κοινωνία. Να εμπνεύσουμε τον κόσμο της Αριστεράς, να είναι υπερήφανος για τις αξίες του».

Ο κ. Τσακαλωτος, επίσης, σχολίασε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τελειώσει με την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ: «Να είστε τόσο σίγουροι ότι θα τον διαψεύσουμε και θα τον διαψεύσει η κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο κ. Τεμπονέρας υπογράμμισε πως ξεκίνησε μια διαδικασία με συντροφικότητα και ενότητα για την επόμενη ημέρα, η οποία θα είναι επίπονη αλλά και δημιουργική προκειμένου να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις ευθύνης.

Πρότεινε η εκλογή προέδρου να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ώστε η πολιτική να ορίζει τα πρόσωπα κι όχι τα πρόσωπα τις πολιτικές. Ο ίδιος, μάλιστα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για υποψηφιότητά του αν το συνέδριο πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ