ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα συμπαράστασης Μπλίνκεν-Μενέντεζ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Μηνύματα συμπαράστασης Μπλίνκεν-Μενέντεζ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (Tupou Vaipulu/Pool Photo via AP)

Μηνύματα συμπαράστασης για τις πυρκαγιές που πλήττουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες τη χώρα μας έστειλαν τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, όσο και ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ελληνικό λαό για τις πυρκαγιές, ενώ έκανε αναφορά στους δύο πιλότους του Καναντέρ που έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση κατάσβεσης στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου.

«Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς χιλιάδες εκκενώνονται από τις πυρκαγιές. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των δύο πιλότων που χάθηκαν και τους πυροσβέστες που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, έγραψε σε ανάρτησή του:

«Η καρδιά μου είναι με τους ανθρώπους της Ελλάδας, καθώς οι πυροσβέστες παλεύουν με θάρρος τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές. Θρηνώ όσους χάθηκαν προστατεύοντας τις κοινότητές τους και τους τουρίστες από όλο τον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ