ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς για Νέα Αγχίαλο: 15 φωτιές σε σύντομο χρονικό διάστημα

Τουρνάς για Νέα Αγχίαλο: 15 φωτιές σε σύντομο χρονικό διάστημα
Ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς ΙΝΤΙΜΕ

Για 15 φωτιές σε σύντομο χρονικό διάστημα κάνει λόγο η κυβέρνηση για την περίπτωση της Νέας Αγχιάλου με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά να αναφέρει πως η φωτιά έτρεχε με 6 χλμ την ώρα, ενώ η ταχύτητα του λίβα ήταν τέτοια που ξεπερνούσε το όχημα.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για τις πυρκαγιές στη Ρόδο, ο κ. Τουρνάς ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στη Ρόδο επιχειρούν 25 εναέρια μέσα εκ των οποίων τα 17 ελληνικά και 8 από άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στα μέσα που διαθέτει η χώρα, είπε πως αυτή τη στιγμή ο στόλος μας αποτελείται από 89 εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, αριθμός συγκρίσιμο με εκείνα της Ιταλίας και της Ισπανίας.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για 16η μέρα, είναι σε εξέλιξη ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ριπαίους ανέμους και με ένα λίβα που μπορεί να κάψει τα πάντα», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Η φωτιά φέρνει καταστροφή, ιδίως όταν οι φυσικές δυνάμεις ξεπερνούν τις δυνατότητες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Διαθέτει δυσθεώρατη ισχύ ο αντίπαλος».

Για «μη έγκαιρη ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στη Ρόδο για να αποτραπεί το ολοκαύτωμα», έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ