ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με Μητσοτάκη θα επιδιώξει ο Γιώργος Πατούλης - Εν αναμονή του επίσημου χρίσματος της ΝΔ

Συνάντηση με Μητσοτάκη θα επιδιώξει ο Γιώργος Πατούλης - Εν αναμονή του επίσημου χρίσματος της ΝΔ
Ο Γιώργος Πατούλης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικης, η δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τον «άστοχο» χορό, κάτι για το οποίο ο Γιώργος Πατούλης ζήτησε συγγνώμη, αλλά και οι πληροφορίες για επιλογή Χαρδαλιά ως επίσημου υποψηφίου της ΝΔ δημιούργησαν ερωτήματα σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσει ο νυν περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γιώργος Πατούλης χθες (Κυριακή 30/07) συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του, θέλοντας να τους εμψυχώσει.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Αττικής απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του και να ξεκαθαρίσει εάν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, ανεξάρτητα από το αν θα του δώσει το χρίσμα η ΝΔ και θα κατέβει στις εκλογές ως «αντάρτης».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να δοθούν εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Εδώ και δύο μέρες πάντως η πλευρά Πατούλη προσπαθεί να κρατήσει ενεργή την υποψηφιότητα του νυν περιφειάρχη ποστάροντας στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #eimaimepatouli.

Το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά

Ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν πως η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει επίσημα το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά ως του «εκλεκτού» της γαλάζιας παράταξης για την περιφέρεια Αττικής.

Το όνομά του υφυπουργού άμυνας Νίκου Χαρδαλιά είχε πέσει από την αρχή στο τραπέζι από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε για το αν θα είναι υποψήφιος κατά τη διάρκεια των ελέγχων πυρασφάλειας που έκανε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όμως απέφυγε να απαντήσει:

«-Ένα σχόλιο, αν θα είστε υποψήφιος τελικά στην Περιφέρεια Αττικής...

- Αυτό είναι λάθος ερώτηση, σε λάθος στιγμή. Σας ευχαριστώ»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θεωρείται από το Μαξίμου στρατιώτης της παράταξης που δεν διστάζει να δώσει δύσκολες κομματικές μάχες.

Του αναγνωρίζεται η εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης στον Δήμο Βύρωνα αλλά και οι επιχειρησιακές του ικανότητες καθώς επί ημερών του στήθηκε το υπ. Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα ασκεί τα καθήκοντά του ως υφυπουργός Άμυνας μέχρι 31 Αυγούστου, καθώς την επομένη μέρα προκηρύσσονται οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όπου ο ίδιος θα είναι επίσημα υποψήφιος.

Επίσης ένα ακόμη όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν του πετυχημένου δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη ο οποίος αρνήθηκε στην πρόταση του Μαξίμου, επιμένοντας στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα, την οποία τηρεί ευλαβικά τα τελευταία 20 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ