ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιλογή Χαρδαλιά και οι στόχοι Μητσοτάκη ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Η επιλογή Χαρδαλιά και οι στόχοι Μητσοτάκη ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Σαφές μήνυμα ότι στο εξής δεν πρόκειται να δεχθεί φαινόμενα αμετροέπειας εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση Πατούλη. Την ίδια ώρα με αφορμή τα χρίσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι η επιλογή προσώπων που μπορούν να συνεργαστούν με στόχο την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για ανάπτυξη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος πήρε και επισήμως το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Τρίτης στο Μαξίμου. Στην επιλογή του για τη θέση συνεκτιμήθηκαν «η προσφορά του τόσο στο κόμμα, όσο και στην αυτοδιοίκηση», όπως άλλωστε διευκρίνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωση, αλλά και την δημόσια δήλωση απόσυρσης του Γιώργου Πατούλη, έλαβε τέλος η κρίση των τελευταίων 24ωρων.

Κυβερνητικές πηγές εξάλλου δίνοντας τον τόνο του «συναινετικού διαζυγίου» έκαναν λόγο για μια πολιτικά ώριμη και παραταξιακά ενωτική στάση του κ. Πατούλη, η οποία ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτικής συγκυρίας.

Και ο πρωθυπουργός εξάλλου ρίχνοντας τίτλους τέλους στην υπόθεση από την Μυτιλήνη όπου βρέθηκε για να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εν ενεργεία περιφερειάρχες που δεν θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, εξαίροντας την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή» ακόμη και αν ήταν δύσκολη για εκείνους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας τους στόχους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ξεκαθάρισε πως σκοπός του δεν είναι να αποκομίσει κομματικά οφέλη από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση πρόσφατα έλαβε ισχυρή λαϊκή εντολή τετραετίας.

«Πηγαίνουμε με κομματικές υποψηφιότητες και ζητούμε από τα κομματικά μας στελέχη να δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξηγώντας δε τα κριτήρια επιλογής των 13 υποψήφιων Περιφερειαρχών ξεκαθάρισε πως πρόκειται για πρόσωπα «που μπορούν να υπηρετήσουν το δικό μας αναπτυξιακό όραμα». «Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, είναι συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ