ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: H χώρα διασύρεται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης

Κουμουτσάκος: H χώρα διασύρεται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης
REUTERS

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μείωση των συντάξεων, τη συμφωνία που ήρθε στη Βουλή με την COSCO, αλλά και τον εκλογικό νόμο εξαπέλυσε η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων η οποία και όπως επεσήμανε έχει όνομα, Τσίπρας- Καμμένος».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο οι αναπηρικές και οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 40%, οι συντάξεις για όσους εργάζονται κατά 60%, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν κατά το 1/3 , περίπου 150 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχου έχασαν το ΕΚΑΣ ενώ αυτός που έπαιρνε 842 ευρώ έχασε 172 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2070 ευρώ το χρόνο. Όπως είπε , υπήρξαν επίσης σημαντικές μειώσεις συντάξεων από την αυξημένη παρακράτηση φόρου και αυτό γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο που κατά την κυβέρνηση δεν θα μειώνονταν.

«Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται ολοένα πιο βαρύς. Και δυστυχώς έπεται σκληρή συνέχεια. Σύντομα έρχονται τα εκκαθαριστικά με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση. Και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνηση θα καταργούσε αλλά έχει αυξήσει περίπου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την COSCO ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως το κείμενο της συμφωνίας είναι διαφορετικό από αυτό που κατατέθηκε στη βουλή. «Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις. Αυτό είναι υπονόμευση της ανάπτυξης. Η χώρα διασύρεται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Η ευθύνη ανήκει στον Πρωθυπουργό και όχι στον Δρίτσα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο ο εκλογικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση θα κάνει πολύ κακό στη χώρα καθώς, όπως είπε σε εποχές κρίσης χρειάζονται αποφάσεις ουσιαστικές που να φέρουν αποτελέσματα. «Η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Είναι μια λανθασμένη επιλογή αυτή τη στιγμή η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού και ακυβερνησίας. Πρέπει να λαμβάνονται ταχείς αποφάσεις» είπε επισημαίνοντας πως χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ