ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνεται υποψηφιότητα - βόμβα την ερχόμενη εβδομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνεται υποψηφιότητα - βόμβα την ερχόμενη εβδομάδα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι η επόμενη για το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και όχι μόνο γιατί θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, θα κατατεθεί νέα υποψηφιότητα- «βόμβα» για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα η ανακοίνωσή της δεν θα γίνει από την Αθήνα.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συγκεντρώνει τη στήριξη πολλών νέων στελεχών του κόμματος- με περισσότερη ή μικρότερη εμπειρία στις κομματικές διαδικασίες-, αλλά και ορισμένων στελεχών της παλιάς φρουράς, όλοι ή οι περισσότεροι εκ των οποίων με άμεσες ή έμμεσες αναφορές στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος είναι η επίτευξη της γείωσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν και φιλοδοξία της να διαπεράσει οριζόντια τις υπάρχουσες κομματικές τάσεις ώστε να εκφράσει τον όλο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας δεν έχει σχέση με το χθεσινό (Τρίτη) ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας με το οποίο προαναγγέλθηκαν εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές και με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ως προς το ντιμπέιτ, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διεξαχθεί.

Αυτός που πιέζει περισσότερο για τη διεξαγωγή του είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος πρότεινε μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία, την 7η Σεπτεμβρίου, όταν τόσο ο ίδιος όσο και οι ανθυποψήφιοί του θα έχουν ολοκληρώσει τις περιοδείες τους ανά τη χώρα, θα ξέρουμε ποιοι ακριβώς θα είναι αφού θα έχουν επικυρωθεί από το διαρκές συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου οι υποψηφιότητες και θα βρισκόμαστε μόλις μερικές ημέρες πριν την εκλογή της 10ης Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, αρχίζουν να ξεπροβάλουν κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας για τις περιφερειακές εκλογές, κυρίως για τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας όπου οι υποψηφιότητες οι οποίες στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ (Θοδωρής Γαλιατσάτος, Γεωργία Ζεμπιλιάδου και Απόστολος Γκλέτσος αντιστοίχως) δείχνουν απρόσμενη δυναμική.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, στηρίζονται και στην αρνητική διαχείριση από την κυβέρνηση των ανά τη χώρα πυρκαγιών ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου να αποτελέσουν βατήρα ανάκαμψης για την πληγωμένη αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ