ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα λερωμένα στη λάσπη πόδια» των υποψήφιων, η «Πυθία» Κασσελάκης και η ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα λερωμένα στη λάσπη πόδια» των υποψήφιων, η «Πυθία» Κασσελάκης και η ΔΕΘ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Πρέπει οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να λερώσουν τα πόδια τους στη λάσπη της Θεσσαλίας;

Πρέπει, δηλαδή, να βρίσκονται στο πεδίο;

Αυτά τα ερωτήματα, ανάμεσα σε πολλά άλλα βεβαίως, απασχολούν το μικρόκοσμο της Κουμουνδούρου υπό το φόβο νέων δυσάρεστων ανακοινώσεων από την Καρδίτσα που ενδεχομένως θα τους υποχρεώσουν να αναβάλουν εκ νέου τις προεδρικές εκλογές.

«Δεν αρκεί ο χαρτοπόλεμος με την κυβέρνηση για τις ευθύνες της για τις πλημμύρες. Οι πλημμυροπαθείς θέλουν να σε δουν ότι βρίσκεσαι δίπλα τους και δεν τους στηρίζεις μέσα από ένα γραφείο. Γι’ αυτό κι όχι μόνο οι υποψήφιοι πρόεδροι, αλλά κι όλα τα στελέχη πρέπει να βρεθούν επιτόπου», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο CNN Greece κομματικές πηγές, οι οποίες προσθέτουν πως η κριτική τους απέναντι στον κ. Μητσοτάκη είναι αυστηρή γιατί είναι πρωθυπουργός τετραετίας και όχι λίγων ημερών και ευθύνεται προσωπικώς για το ότι, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν σχέδια διαχείρισης πλημμυρών και αγνόησε σχετικές προειδοποιήσεις της Κομισιόν.

Στο μεταξύ, στη δίνη του εσωκομματικού κυκλώνα έχει βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη στάση «Πυθίας» που κράτησε για το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών.

Το επιτελείο του ισχυρίζεται πως αποδείχθηκε πιο κομματικός από τους ανθυποψηφίους του ζητώντας η απόφαση να ληφθεί από τα αρμόδια όργανα («ό,τι πει το κόμμα», όπως γράψαμε την Παρασκευή), κάνοντας λόγο και για την προσωπική του συγκίνηση για τα όσα είδε στην περιοδεία του στη Θεσσαλία η οποία, λόγω των συνθηκών, πραγματοποιήθηκε χωρίς να γίνει κάποια πολιτική εκδήλωση.

Από την άλλη, οι άσπονδοι φίλοι του στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως δεν πήρε καθαρή θέση και το ότι η προτροπή του «είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, να βγούμε μπροστά και δυνατά» δεν παρέπεμπε σε αναβολή αλλά σε διεξαγωγή των εκλογών αυτή την Κυριακή.

Όσον αφορά τη ΔΕΘ, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συνεκτιμώντας όχι μόνο τις εξελίξεις στη Θεσσαλία (ο Σωκράτης Φάμελλος ενδεχομένως να βρεθεί αύριο Κυριακή στο Βόλο), αλλά και το τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δική του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ