ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Βόλο: «Να απολογηθούν Μητσοτάκης - Αγοραστός για τα αντιπλημμυρικά

Ανδρουλάκης από Βόλο: «Να απολογηθούν Μητσοτάκης - Αγοραστός για τα αντιπλημμυρικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στις πληγείσες περιοχές του Βόλου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τον Βόλο όπου συνεχίζει την περιοδεία του στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Τόνισε πως τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πρέπει να απολογηθούν «γιατί συγκεκριμένα έργα υδραυλικής θωράκισης, φράγματα και άλλες παρεμβάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Αλλά και γιατί αυτά που υλοποιήθηκαν μετά τον “Ιανό”, δεν άντεξαν».

«Δυστυχώς, οι επιστήμονες τα έλεγαν για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπήρχε το καμπανάκι του “Ιανού” αλλά οι παρεμβάσεις απέτυχαν.
Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτής της ώρας, θα γίνει όμως», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της Θεσσαλίας και να αναζωπυρώσουν ένα κίνημα εθελοντισμού, με τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.

«Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το επίσημο κράτος, να το πράξει η κοινωνία των πολιτών. Και, από αύριο, καλώ τα μέλη, τους φίλους και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμβάλλουν σε αυτό το εθελοντικό κίνημα. Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη σε παραγωγικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

Βλέπουμε τι έχει συμβεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Θεσσαλία είναι η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας. Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες. Και η περιφέρεια και το κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης, βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (10/09) στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Το κτίριο στις αναπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος της πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, πλημμύρισε ως την στέγη καταστρέφοντας ολοσχερώς τον εξοπλισμό και τα ερευνητικά αρχεία του Πανεπιστημίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ