ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Δικαστών και Εισαγγελέων για Κασσελάκη: Προσβάλλει το θεσμό της Δικαιοσύνης

Οργή Δικαστών και Εισαγγελέων για Κασσελάκη: Προσβάλλει το θεσμό της Δικαιοσύνης
Image Online/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Να πάρει άμεσα θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την Δικαιοσύνη, ζητεί με οργισμένη ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνοντας λόγο για «άγνοια» και «έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών».

Οι δικαστές και εισαγγελείς αντιδρούν στο διάλογο του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με μια πολίτη μπροστά στο μικρόφωνο ο οποίος έχει ως εξής:

Πολίτης: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα»

Στ. Κασσελάκης: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

«Η άνω δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή προσώπου, που διεκδικεί σημαντικό θεσμικό ρόλο στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, ο οποίος, με την απάντησή του, προσυπογράφει τις πιο πάνω τοποθετήσεις, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση. Αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το σχετικό διάλογο στο 00:36

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας.

Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, «με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ