ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος στο CNN Greece: Οι τάσεις να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσει με την κοινωνία

Φάμελλος στο CNN Greece: Οι τάσεις να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσει με την κοινωνία
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Τα «ελλείμματα του όλου ΣΥΡΙΖΑ» παραδέχθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο περιθώριο της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε, πάντως, έξω από το κάδρο των ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε την επιλογή της διεύρυνσης μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας το 2019, ωστόσο «εμείς ως συλλογικότητα δεν την προχωρήσαμε».

«Έχουμε συνομολογήσει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα ηγεσία θα χρειαστεί τη συλλογικότητα και τη στήριξη του κόμματος. Στην κοινωνία αναφερόμαστε. Οι τάσεις μέσα στο κόμμα δεν μπορούν να μην αφήνουν το κόμμα να συνομιλεί με την κοινωνία. Δεν ενσωματώσαμε την κοινωνία», ανάφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ήταν προβληματική η τεκμηρίωση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και η αδύναμη παρουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδίως ως προς τους δήμους και στις περιφέρειες, τόνισε πως πρέπει να επιτευχθεί η γείωση με την κοινωνία, αλλά με υγιή τρόπο κι όχι με κομματικά σχήματα, ναι μεν με αυτονομία αλλά με προοδευτική κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ