ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη πράξη του εσωκομματικού πολέμου, ο Πολάκης και η λευκή απεργία

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη πράξη του εσωκομματικού πολέμου, ο Πολάκης και η λευκή απεργία
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Ως πρώτη πράξη ενός εσωκομματικού πολέμου ο οποίος μπορεί να είναι βραχύς αλλά μπορεί κι όχι χαρακτηρίζουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη (05/10)

Όλοι, μάλιστα, εκφράζουν το βαθύ προβληματισμό τους για την ενότητα του κόμματος.

Το 28- 16 που καταγράφηκε στην ψηφοφορία για το νέο προεδρείο της οι καλόπιστοι το αποδίδουν στις επιλογές ορισμένων προσώπων- κυρίως ως προς τον Παύλο Πολάκη στη θέση του συντονιστή ΕΠΕΚΕ και την Θεοδώρα Τζάκρη ως γραμματέα- και οι πιο κακόπιστοι σε «λευκή απεργία» της Ομπρέλας και των «6 + 6», τάσεων οι οποίες στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η επιλογή Πολάκη, εξάλλου, υπήρξε η αιτία που η Όλγα Γεροβασίλη έσπασε την ουδετερότητά της και ψήφισε λευκό, όπως και η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μιλώντας στο CNN Greece εξήγησε πως τόσο ο βουλευτής Χανίων όσο και η κυρία Τζάκρη δεν προσφέρουν στην ενότητα και στην αποτελεσματικότητα του κόμματος περισσότερο από τους ανθρώπους που αντικατέστησαν, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Διονύση Καλαματιανό αντιστοίχως.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να παραμείνει ως ένας από τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά ο βουλευτής Α’ Αθήνας εκτίμησε πως θα ήταν πολύ δύσκολη μια συνεργασία του με τον κ. Πολάκη.

Την ίδια ώρα κι όσο καθυστερούν οι αποφάσεις για το χρόνο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, πολλώ δε μάλλον του συνεδρίου πυκνώνουν οι φωνές που μιλούν για διάσπαση πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου, αν και τελικές αποφάσεις για το αν και το πότε δεν έχουν ληφθεί.

Βουλευτές, εξάλλου, οι οποίοι στηρίζουν Κασσελάκη κάνουν λόγο και για «λευκή απεργία» των επαγγελματικών στελεχών στην Κουμουνδούρου τα οποία έχουν κατεβάσει τα μολύβια και δεν συνδράμουν στην παραγωγή πολιτικού λόγου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σήμερα σε Κόρινθο, Πάτρα και Ρόδο προκειμένου να συνδράμει τους υποψήφιους περιφερειάρχες του κόμματος σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο οι οποίοι πάντως δεν έχουν και πολλές πιθανότητες εκλογής.

Αυτήν τη στιγμή η μόνη περιφέρεια που έχει ισχυρές πιθανότητες να κερδηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Θεσσαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ