ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για ομιλία Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Με κάνει υπερήφανο

Κασσελάκης για ομιλία Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Με κάνει υπερήφανο
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Μια σύντομη ομιλία που με κάνει υπερήφανο. Σε ευχαριστώ, Πρόεδρε». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης την Τρίτη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως μόνο η ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της μπορεί να περιορίσει την ακροδεξιά, αναφερόμενος και στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του.

«Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση και να περιορίσουμε την ακροδεξιά.

Γιατί τολμήσαμε να συγκρουστούμε με τις ιδέες και τις πολιτικές της ακροδεξιάς. Γιατί προστατεύσαμε τους πιο ευάλωτους πολίτες. Γιατί αντί να φωνάζουμε ότι μόνη λύση στο προσφυγικό είναι οι θάνατοι στη θάλασσα και οι απωθήσεις, προστατέψαμε την ανθρώπινη ζωή.

Γιατί δώσαμε δικαίωμα σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών που ζούσαν στην Ελλάδα να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα. Γιατί σταθήκαμε απέναντι στην βία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα επιλογής φύλου και θεσμοθετώντας σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Γιατί δεν φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε μετωπικά με τον εθνικισμό, λύνοντας το Μακεδονικό και δίνοντας ξανά ευρωπαϊκή προοπτική στα Δυτικά Βαλκάνια», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ