ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ο πόλεμος με Χουρδάκη συνεχίζεται - Η Κωνσταντοπούλου τον διώχνει, εκείνος μένει

Πλεύση Ελευθερίας: Ο πόλεμος με Χουρδάκη συνεχίζεται - Η Κωνσταντοπούλου τον διώχνει, εκείνος μένει
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με τα «φύγε» - «δεν φεύγω», «δώσε την έδρα» - «δεν την δίνω», συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην Πλεύση Ελευθερίας, μετά την αποπομπή χθες από την ΚΟ του Μιχάλη Χουρδάκη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με αιχμή την επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής όπου γνωστοποιούσε την «διαγραφή» του βουλευτή και ανέφερε ότι «έχει συμφωνηθεί» να παραδώσει ο βουλευτής την έδρα του στο κόμμα και την αμέσως μετά άρνηση του κ. Χουρδάκη να το κάνει, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προχώρησε σε νεώτερη δήλωση με την οποία τον κατηγόρησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο βουλευτής της «λοξοδρόμησε» προς την Δεξιά.

Σήμερα στο «σήριαλ» διαδραματίζεται νέο επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιμένει στα περί «λοξοδρόμησης» και «λοξοκοιτάγματος» και να κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Χουρδάκη ότι έχει «προσωπική ατζέντα» και τον «αποπεμφθέντα» βουλευτή να «ρίχνει» καρφιά ότι «διώκεται» και να αρνείται όλες τις «κατηγορίες» εκ μέρους της προέδρου.

Ξεκαθάρισε δε ότι ούτε την έδρα του θα παραδώσει «όπως άλλωστε το είπε και στην ίδια την πρόεδρο όταν του ζήτησε να συμφωνήσουν για κάτι τέτοιο και αρνήθηκε», αλλά και θα συνεχίσει να δίνει τον κοινοβουλευτικό αγώνα «συμπλέοντας και πλέοντας με την Πλεύση Ελευθερίας».

«Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τη συνοχή και το έργο της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, που είναι η μόνη που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Προσωπικές ατζέντες, λοξοδρομήσεις και λοξοκοιτάγματα προς τα δεξιά και την Δεξιά, δεν έχουν καμία θέση στην ΚΟ. Στην κοινωνία έχουμε πει καθαρά, δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά κοιτάμε μπροστά. Η Αριστερά, οι αρχές και οι αξίες της είναι αυτές που εμπνέουν τη στάση και την δράση μας και θα τις υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», δήλωσε η κα Κωνσταντοπούλου στο Περιστύλιο της Βουλής.

Ωστόσο δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια στάση του βουλευτή είναι αυτή που καταδεικνύει την «μεταστροφή» προς άλλη κατεύθυνση από αυτή του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας και περιορίστηκε στην παραπάνω δήλωσή της.

Η κα Κωνστανταπούλου πάντως ενοχλήθηκε σφόδρα όταν πληροφορήθηκε ότι ο κ. Χουρδάκης πρότεινε να υπερψηφιστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανάμεσα σε άλλους υποψήφιους διάφορων περιφερειών και δήμων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Χουρδάκης, από την πλευρά του, σε τηλεοπτική συνέντευξή του (Βεργίνα tv), αρνήθηκε ότι στήριξε οποιονδήποτε, παρά μόνο κάποιους φίλους του, συναδέλφους του αλλά και την αδερφή του που ήταν υποψήφιοι σε διάφορους συνδυασμούς σε περιφέρειες και δήμους «κάτι που έκανε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, που στήριξε τους ηθοποιούς που ήταν υποψήφιοι σε διάφορους συνδυασμούς», αλλά δεν εισέπραξε την ίδια αντίδραση από την πρόεδρο όπως εκείνος, αντιθέτως «του είπε και συγχαρητήρια». Ερωτηθείς αν η κα Κωνσταντοπούλου εξέφρασε και στον ίδιο προσωπικά την δυσαρέσκειά της είπε πως το έκανε «με ένα μήνυμα».

Ο κ. Χουρδάκης απέναντι στις βολές περί «λοξοκοιτάγματος» προς τα δεξιά, παρέπεμψε στις τοποθετήσεις του στη Βουλή στις οποίες «γίνεται εμφανές ότι στηλιτεύω την κυβέρνηση».

«Αν δείτε τα βίντεο είμαι ο μοναδικός που στηλιτεύω την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, δεν υποστήριξα κανέναν. Απεναντίας στις αναρτήσεις μου έλεγα να μην υπεισέρχονται τα κόμματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έλεγα μόνο στους ψηφοφόρους ότι ανεξαρτήτως από το ποιόν θα στηρίξουν στις περιφέρειες και στους Δήμους, υπάρχουν οι άνθρωποι που θεωρούσα εγώ ότι αξίζουν και γι αυτούς μίλησα.

Για δε τον κ. Χαρδαλιά είχα στηλιτεύσει τη στάση του να δείξει τους απόρρητους χάρτες και τότε έλαβα και συγχαρητήρια από την κυρία Κωνσταντοπούλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την συνέντευξη του κ. Χουρδάκη δεν έλειψαν τα «καρφιά» ότι ενώ έχει τρέξει πολύ για το κόμμα, «είναι ο τελευταίος από την ομάδα του 2016 που διώκεται». «Αν δείτε από τότε δεν έχει μείνει κανένας», είπε.

Εξάλλου ανέφερε ότι επειδή ήταν προσωπικός φίλος με την κα Κωνσταντοπούλου είχε το θάρρος και την δυνατότητα να της μιλά για τις δυσλειτουργίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, να της κάνει παρατηρήσεις όπως για την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και άλλες, «αλλά δεν είχαν τύχη οι προτάσεις» του.

Τέλος ο κ. Χουρδάκης δήλωσε ότι δεν «το παίρνει προσωπικά το θέμα», δεν «πικράθηκε» από αυτή την εξέλιξη, μόνο που – όπως είπε - «Δεν κερδίζει από αυτή τη διαδικασία κανένας, ούτε εγώ ούτε η κα Κωνσταντοπούου, ούτε η Πλεύση, ενώ είναι μπερδεμένοι κι οι ψηφοφοροι μας».

Ερωτηθείς τέλος για την στάση της μητέρας του στο θέμα - η οποία είναι η Αρετή Παπαϊώαννου, επίσης βουλευτής του κόμματος – είπε «ρωτήστε εκείνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ