ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλίες για την ενότητα προανήγγειλε ο Κασσελάκης

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλίες για την ενότητα προανήγγειλε ο Κασσελάκης
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για την ανάγκη συντονισμένης παρουσίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στα ΜΜΕ έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, «για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή», με το όργανο να συμφωνεί μαζί του: «Είναι διαχρονικό το πρόβλημα της εικόνας μας στα ΜΜΕ. Δεν θέλω να λογοκρίνω κανένα, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μετατρέπει τον πλουραλισμό σε κακοφωνία. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό έκφρασης της οποίας διαφωνίας μέσα στα όργανα, κι ενιαία έκφραση έξω, στα ΜΜΕ. Οι όποιες διαφωνίες να τίθενται σε πολιτικό επίπεδο στα όργανα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μάλιστα, είπε πως θα πάρει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

Ταυτοχρόνως, σημείωσε πως το κόμμα θα λειτουργεί συντεταγμένα, θεσμικά, συλλογικά, με βάση το καταστατικό και τις θέσεις του, τονίζοντας πάντως έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια κι αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί κανείς, και σε κανένα κόμμα του κόσμου, αλλά ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενότητας του κόμματος: «Βρισκόμαστε σε μια φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, και μπροστά σε ένα συνέδριο, και είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Να μην είμαστε αυτοαναφορικοί. Από μεριάς μου θέλω να τηρήσω τη θεσμική διαδικασία και θα παροτρύνω για ενότητα. Δεν με ευχαριστεί αυτή η κατάσταση. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του άλλου είναι ταυτοτικό ζήτημα για εμένα. Αυτό που ζητώ από όλους και όλες, είναι να μην αμφισβητούν την εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τη δική μου, ούτε και κανενός άλλου. Την αριστερή ηθική που πρέπει να την τιμούμε με τη συνολική μας εικόνα. Και κάνω μια έκκληση προς όλους. Να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Να χαμηλώσουν οι τόνοι. Να επιδείξουμε συντροφικότητα, να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Ανακοίνωσε, εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα συλλογής βιογραφικών και δραστηριοποίησης εθελοντών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι να βρούμε ρυθμό, καλώντας όλα τα στελέχη να βγουν στην κοινωνία. «στο δρόμο, να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνία, τα κινήματα, τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τη νεολαία» και, ταυτοχρόνως, να δουλέψουν σκληρά τον προγραμματικό τους λόγο.

«Σήμερα Πέμπτη κάνουμε ένα πρώτο βήμα, με την ενεργοποίηση του Εκτελεστικού Γραφείου γιατί τα προβλήματα είναι εδώ κι αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της εσωστρέφειας και να βγούμε στην κοινωνία. Να αλλάξουμε για να αντιμετωπίσουμε τον πρωθυπουργό και τη σκληρή Δεξιά του. Η δική μας απάντηση σε αυτό δεν μπορεί να δοθεί μέσα σε κλειστούς διαδρόμους. Να μιλήσουμε με την κοινωνία, να ακούσουμε αδιαμεσολάβητα τις αγωνίες και τα προβλήματά της. Αυτό έχω σκοπό να κάνω, από αύριο κιόλας, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου. Σας καλώ όλους κι όλες να κάνουμε το ίδιο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη παραγωγής, επεξεργασίας κι επικοινωνίας συγκεκριμένων, συνολικών, αξιόπιστων, ρεαλιστικών απαντήσεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες: ακρίβεια, υγεία, παιδεία, στέγη, ασφάλεια, εθνικά θέματα, κάνοντας ειδική αναφορά στη δημιουργία των ομάδων εμπειρογνωμόνων/ think tank με επικεφαλής την Διάνα Βουτυράκου: «Έχει γίνει αποδέκτρια ενδιαφέροντος στο email της, ενώ, παραλλήλως, οργανώνουμε τον isyriza, καθώς κι εθελοντές, που θα είναι κι εκλογικοί αντιπρόσωποι. Αυτό δεν σημαίνει υπέρβαση των οργάνων, αλλά περισσότερη δημοκρατία. Όπως και την ενεργοποίηση και τον επανασχεδιασμό του isyriza, για να δώσουμε φωνή στα μέλη μας, να τα ενεργοποιήσουμε, να τα εμπλέξουμε στην παραγωγή πολιτικής. Να τα ακούσουμε».

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης υπενθύμισε πως έχει κλείσει μόλις ένα μήνα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πως παρά τον περιορισμένο χρόνο «έτρεξα, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθηθούν οι άνθρωποι τους οποίους στηρίζαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Έδωσα τη μάχη με κάθε δύναμη. Έδειξα ότι λειτουργώ ομαδικά, μέσα στο πλαίσιο του καταστατικού για χάρη του συλλογικού ΣΥΡΙΖΑ. Πολλή δουλειά γίνεται στο Κοινοβούλιο, αλλά και για την αναδιοργάνωση του κόμματος». Όπως συμβαίνει με κάθε νέα αρχή, είναι φυσικό να υπάρχουν αρρυθμίες κι ορισμένα ζητήματα να απαιτούν διόρθωση στον τρόπο λειτουργίας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ