ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα προχωρήσει η ενότητα με διαγραφές;

Τσακαλώτος στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα προχωρήσει η ενότητα με διαγραφές;
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ως προς την τοποθέτησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναρωτήθηκε πώς θα μπορέσει να προχωρήσει η ενότητα με διαγραφές, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη και για την τεκμηρίωση του αντιπολιτευτικού λόγου ως προς τον προϋπολογισμό.

Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως υπάρχουν εκκρεμότητες για τη φορολογική πολιτική που δεν έχουν επιλυθεί από το 2019.

«Αν είναι να συζητήσουμε σοβαρά για τον προϋπολογισμό, να συζητήσουμε σοβαρά και για τη φορολογία». Υπάρχουν αντιφάσεις μέσα στο κόμμα μας που πρέπει να επιλυθούν», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, αφήνοντας αιχμές για τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική και για το προεκλογικό πρόγραμμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν είχε διευκρινιστεί αν όσα προτείνονταν σε αυτό είχαν άξονα ενός έτους ή τετραετίας.

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο κ. Πολάκης, ο οποίος εστίασε στην τοπική αυτοδιοίκηση και πώς το κόμμα θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα την επόμενη φορά.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως το κόμμα θα έπρεπε να είχε λάβει μέρος οργανωμένα στις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη.

«Ήμασταν απόντες και χάνουμε την αίσθηση πως αυτό το κόμμα έχει και κινηματική διάθεση».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η Έφη Αχτσιόγλου αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς να μιλήσει.

Από τους υπόλοιπους βουλευτές, η μόνη που άσκησε κριτική ήταν η Θεανώ Φωτίου, η οποία αναρωτήθηκε αν το ΑΣΕΠ θα μπορέσει να στηρίξει όλο το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, όπως πρότεινε ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ