ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα κείμενο υπογραφών κατά Κασσελάκη – Οι στρατηγικές ενόψει της Κ.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα κείμενο υπογραφών κατά Κασσελάκη – Οι στρατηγικές ενόψει της Κ.Ε.
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Σήμερα Παρασκευή (03/11) αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, το κείμενο υπογραφών που διακινεί εις εκ των υποψήφιων διαγραφέντων από τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να κατατεθεί στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή.

Στόχος είναι να περιλαμβάνει τις υπογραφές πολλών μελών της ώστε να δοθεί σήμα στην ηγεσία πως μόνο εύκολο δεν θα είναι να περάσει στις 12 Νοεμβρίου όχι μόνο τις διαγραφές, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως προγενέστερη παρόμοια προσπάθεια από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν εστέφθη από επιτυχία, αφού οι συνολικές υπογραφές αμφισβήτησης Κασσελάκη δεν ξεπέρασαν τις 1000.

Από την πλευρά, πάντως, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκφράζεται η αισιοδοξία πως υπάρχει η σχετική πλειοψηφία των τουλάχιστον 151 στους 300 της Κ.Ε. κι αυτό γιατί εκτιμούν πως τα μέλη τα οποία στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου και οι ουδέτεροι θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η τάση Αχτσιόγλου θα θεωρήσει ως θετικό βήμα προς την ενότητα τον ομόφωνο διορισμό της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και όχι το αντίθετο που, κατά τη γνώμη τους, θα συνιστούσε προσπάθεια αλλοίωσης των συσχετισμών της Κ.Ε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνουν με νόημα πως τα μέλη της Κ.Ε. έχουν εκλεγεί από τη βάση των μελών του κόμματος, όπως κι ο κ. Κασσελάκης.

«Πρέπει να δώσουμε πολιτικό ποιοτικό χρόνο στις Οργανώσεις Μελών και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ», τονίζουν, πάντως, όσοι συμφωνούν με το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο, υπενθυμίζοντας πως χρειάζεται χρόνος για να γραφτούν προσυνεδριακά κείμενα, να συσταθεί η Επιτροπή Θέσεων, να γίνει συζήτηση σε όλες τις ΟΜ και να εκλεγούν οι σύνεδροι.

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- χθες βρέθηκε στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Αρχών- φαίνεται να αναγνωρίζει την ανάγκη να διαμορφώσει μια ηγετική ομάδα με φρέσκα πρόσωπα, από την άλλη όμως αντιλαμβάνεται ότι έχει ανάγκη την παλιά φρουρά προκειμένου να κερδίσει σε πρώτη φάση την Κ.Ε. και σε δεύτερη το συνέδριο.

Στο μεταξύ και με αφορμή την προσφυγή του Πάνου Σκουρλέτη στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρολογικού Εγκλήματος και την αναπαραγωγή της είδησης από τη ΝΔ, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως το κυβερνών κόμμα καταφεύγει στο τρολάρισμα για να καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών κι αναρωτιούνται τι άλλο θα κάνει για να το κουκουλώσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτουν πως μετά τη νέα δημοσιογραφική αποκάλυψη που δείχνει τον τηλεφωνικό αριθμό του πρώην στενότατου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπευθύνου για την επιμόλυνση ακόμη 11 κινητών, έχοντας εξαντλήσει κάθε μέθοδο φίμωσης μαρτύρων κι Ανεξάρτητων Αρχών, η ΝΔ καταφεύγει στο τρολάρισμα για να συσκοτίσει την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ