ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υπογραφές συλλέγει ένας εκ των υπό διαγραφή - Τι αναφέρει στο κείμενό του

ΣΥΡΙΖΑ: Υπογραφές συλλέγει ένας εκ των υπό διαγραφή - Τι αναφέρει στο κείμενό του
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κείμενο υπογραφών συλλέγει ένας από τους τέσσερις υπό διαγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

«Η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα. Η επίκληση της ενότητας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της Αριστεράς… ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”», τονίζεται.

«Εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μέλη με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαδρομή στη ριζοσπαστική κι ανανεωτική Αριστερά, αλλά και μέλη που προσήλθαμε πρόσφατα και, μάλιστα, σε εποχές εκλογικής ήττας και πολιτικής υποχώρησης, είμαστε βαθιά ανήσυχοι κι ανήσυχες για το παρόν και κυρίως για το μέλλον του κόμματός μας. Όλοι κι όλες διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι σε αποδρομή», σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα, στο κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος και για «συλλογική αίσθηση πως μετέχουμε σε ένα κόμμα που τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά».

«Όλα όσα γνωρίζαμε για τη φυσιογνωμία και τις κοινωνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, αλλάζουν βίαια και μονομερώς… Δεν γίνεται πια να τις παρακολουθούμε παθητικά», αναφέρεται, όπως και για απαράδεκτες αλλαγές στο καταστατικό (υπονοείται η εκλογή προέδρου από τη βάση- αιχμή σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα) «με συνέπεια τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα, με ελέω θεού πρόεδρο, πηγή όλων των εξουσιών, που ασκεί “αδιαμεσολάβητα” την ηγεσία χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη σύγκλησης των εκλεγμένων συλλογικών κομματικών οργάνων».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για απόρριψη του «αυτονόητου» αιτήματος για απολογισμό κι εκτίμηση του αποτελέσματος των τριών αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, «που κατέληξαν σε στρατηγικές ήττες», καθώς και για «πραξικοπηματικού χαρακτήρα αρχηγικές δηλώσεις» που καταλήγουν σε συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, το ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ… Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη», προστίθεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ