ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι επιδιώκουν οι «σκληροί» όλων των πλευρών – Αυξάνεται η πίεση στον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τι επιδιώκουν οι «σκληροί» όλων των πλευρών – Αυξάνεται η πίεση στον Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Αυξάνεται η πίεση στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece, από ανθρώπους του πολιτικού του περιβάλλοντος για να προχωρήσει στις διαγραφές των τεσσάρων (Στέφανου Τζουμάκα, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει δεύτερες σκέψεις και θα περιμένει να δει πώς θα κινηθεί η εσωκομματική αντιπολίτευση τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οριστική απόφαση, πάντως, δεν αναμένεται να λάβει πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως κι αν έχει, δεν είναι μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία τοποθετήθηκε δημοσίως πως θα ήταν πολιτική αυτοκτονία αν έκανε πίσω ο κ. Κασσελάκης, που θεωρεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να κρατήσει σκληρή στάση.

Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν και όταν συνομιλούν μαζί του είναι πως θα αμφισβητηθεί η αποφασιστικότητά του που επικροτείται στις δημοσκοπήσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα που η Ομπρέλα όχι μόνο δεν χαμηλώνει τους τόνους αλλά πραγματοποιεί κι εκδηλώσεις με τη νέα της ονομασία «Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά».

Η αναφορά γίνεται στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» που απηχεί τις θέσεις της Ομπρέλας και στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ομιλήτρια θα είναι και η Σία Αναγνωστοπούλου η οποία στις προεδρικές εκλογές υποστήριξε την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους στην εσωκομματική αντιπαράθεση κι αρνείται να συμμετέχει στο «τηλεοπτικό πανηγύρι» που έχει στηθεί γύρω από αυτή.

Η ίδια φέρεται να συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση ως παλιά σύντροφος από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού των περισσότερων από τους διοργανωτές, χωρίς να έχει βούληση η ίδια αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται, επίσης, πως στην εκδήλωση μιλά κι ο Αντώνης Τζανακόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη είναι από τους «σκληρούς» της τάσης Αχτσιόγλου (6+ 6) ζητώντας μετωπική αντιπαράθεση με τον κ. Κασσελάκη για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

Την ίδια ώρα κι όπως πληροφορούμαστε, σύννεφα πύκνωσαν πάνω από την πρωτοβουλία Πέτρου Κόκκαλη για πολιτική κίνηση εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις διαφωνίες που προέκυψαν ανάμεσα στον ευρωβουλευτή και πανεπιστημιακό καθηγητή με έντονη δράση στα δικαιωματικά ζητήματα με τον οποίο συνεργαζόταν μέχρι πολύ πρόσφατα.

Στο μεταξύ, στη Νεμέα περιοδεύει σήμερα Σάββατο ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο, οινοποιεία και κτήματα που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και παλιά σωληνουργία στο 5o χλμ. Κορίνθου- Πατρών όπου πριν κλείσει είχε γίνει εργατικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ