ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ευρωομάδα της Αριστεράς παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ – Γέφυρα με Πράσινους και Σοσιαλιστές

Στην ευρωομάδα της Αριστεράς παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ – Γέφυρα με Πράσινους και Σοσιαλιστές
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τους ευρωβουλευτές του κόμματος και τους συμπροέδρους της Ευρωαριστεράς

Στην Ευρωομάδα της Αριστεράς παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με επιδίωξη να αποτελεί γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τους συμπροέδρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, Martin Schirdewan και Manon Aubry, με τους οποίους συνομίλησε στις Βρυξέλλες για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών.

Οι συμπρόεδροι τον συνεχάρησαν και τόνισαν την εξαιρετικής σημασίας παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην ευρωομάδα της Αριστεράς και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα εντείνει τον αγώνα του και τη συνεργασία του με τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο ως περήφανο κι ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, όσο κι ως γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.

Σε αυτό το πλαίσιο συνομίλησε με τους συμπροέδρους της Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ευρωομάδα στην Αθήνα για την παρουσίαση του έργου της.

Παράλληλα, συζήτησαν για την περαιτέρω ανάδειξη των θέσεων της Αριστεράς στους τομείς της οικονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και του μεταναστευτικού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κλιματικής κρίσης, καθώς και της ανάγκης για εξασφάλιση της ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συναντήθηκε και με τον ομόλογό του της ευρωομάδας των Πρασίνων, Phillippe Lamberts, με τον οποίο συνομίλησαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη δίκαιη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και τη σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την κάλυψη των ζημιών κι απωλειών από τις καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με τον επικεφαλής των Πρασίνων, Φιλίπ Λαμπέρτς, την Έλενα Κουντουρά και τον Πέτρο Κόκκαλη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ