ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Κασσελάκη στο CNN Greece: Πρόλαβε πραξικόπημα καθαίρεσής του από την Ομπρέλα

Συνεργάτες Κασσελάκη στο CNN Greece: Πρόλαβε πραξικόπημα καθαίρεσής του από την Ομπρέλα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Πρόλαβε πραξικόπημα της Ομπρέλας».

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζουν στο CNN Greece συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη το πρωινό (Παρασκευή) διάγγελμα με το οποίο προανήγγειλε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές Τζουμάκα, Σκουρλέτη, Βίτσα και Φίλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα στελέχη της Ομπρέλας είχαν αποφασίσει στη χθεσινή τους σύσκεψη να θέσουν στην Κεντρική Επιτροπή ζήτημα καθαίρεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με το επιχείρημα των «αντικαταστατικών ενεργειών».

Αξίζει να σημειωθεί πως αρμόδιο όργανο για την καθαίρεση ενός προέδρου είναι το συνέδριο ύστερα από σχετική εισήγηση της Κ.Ε.

Παραλλήλως, η Ομπρέλα θα έθετε με το «καλημέρα» το ζήτημα των διαγραφών μολονότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν κατάθεσε σχετική έγγραφη εισήγηση.

Δεν είχε τις απαραίτητες πλειοψηφίες

Όπως, εξάλλου, πληροφορούμαστε ο κ. Κασσελάκης δεν είχε τις απαραίτητες πλειοψηφίες ούτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ούτε στην Κεντρική Επιτροπή.

Ταυτοχρόνως, πάντοτε κατά τους συνεργάτες του, με το διάγγελμα Κασσελάκη κόπηκαν οι όποιες γέφυρες της Ομπρέλας με την τάση Αχτσιόγλου και την τάση Τεμπονέρα για τις οποίες πιστεύουν ότι δεν θα φτάσουν στα άκρα, δεν θα αποχωρήσουν και θα υπερψηφίσουν το χρονοδιάγραμμα για συνέδριο το Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης πραγματοποιεί περιοδεία σε δήμους της δυτικής Αθήνας το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρώτος σταθμός στις 16:00 θα είναι το Χαϊδάρι (Στρατηγού Καραϊσκάκη).

Στη συνέχεια, κι ώρα 17:00 θα επισκεφθεί το Αιγάλεω (Μ. Μπότσαρη, παράλληλη της Ιεράς Οδού) και στις 18:00 το Περιστέρι (αρχή Βεάκη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ